Uppleva och göra

I Nordanstig finns mycket att göra både för dig som bor här eller är här på besök. Det finns goda möjligheter till friluftsaktiviteter, idrott i olika former och ett rikt kulturliv som till stor del organiseras av ideella föreningar.

Kvinna öppnar en grind i en gärdesgård, en kvinna och en man står bakom.

I vår vidsträckta kommun kan vi skryta med både närhet till havet, djupa orörda skogar och blånande berg. Längs kusten finns mysiga fiskelägen, kaféer, restauranger och rastplatser. Badplatser finns det också gott om. Vad sägs om två kilometer sandstrand? Den hittar du i Sörfjärden. Nämnde vi att det är Norrlands längsta? I sjöar och andra vattendrag finns fina möjligheter till fiske.

I Mellanfjärden kan du bland annat besöka Trolska skogen. Där upplever du sagan i din egen takt och får möta älvor, tomtar och troll längs den 1,5 kilometer långa skogspromenaden.

I nordvästra delen av Nordanstig ligger Hassela. Där kan du vintertid åka skidor på både längden och tvären på Hassela Ski Resort. Sommartid kan du göra ett besök på den gamla finngården Ersk-Mats som är en del av världsarvet Hälsingegårdar. 

Det finns mycket att upptäcka i Nordanstig. Besök upplevnordanstig.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för fler tips och förslag!

Prenumerera på information från Uppleva och göra
Hantera prenumeration