Bibliotek

Välkommen till Nordanstigs fyra bibliotek. Här kan du hitta information om biblioteken och vilka aktiviteter som är på gång.

Biblioteken i Bergsjö, Gnarp, Harmånger och Hassela

Det händer på biblioteken under hösten

Under hösten bjuder biblioteken på evenemang för både vuxna och barn. Den 4 december har alla bibliotek dessutom extra lördagsöppet. Välkomna!

Extraöppet

Lördag 4 december klockan 11.00–13.00
Alla bibliotek har extraöppet lördag 4 december. Innan vi öppnar för alla på lördagen kan barn och deras vuxna komma till biblioteken och vara med på olika aktiviteter. Vi lägger ut information innan om aktuella aktiviteter. Föranmälan behövs då det är begränsat antal platser.

The Glass room – en utställning om våra digitala liv

Bergsjö bibliotek
1 november–3 december
Vad händer när vi i allt större utsträckning förlitar oss på sociala medier och internet för att hitta information? Vilken information ser vi i våra flöden, och vad missar vi? Hur vet vi om en bild eller tweet är äkta? Och vad kan vi göra om vi är osäkra? I utställningen kan du utforska hur sociala medier och internet har förändrat vårt sätta att läsa information och reagera på den. Du kan besöka utställningen under bibliotekets öppettider. En del av utställningen är digital. Under följande tider finns surfplattor att låna och personal på plats för att hjälpa till:
Onsdagar kl 13.00–16.00 samt torsdag 11 nov, 18 nov, 2 dec kl 17.00–19.00 och fredag 12, 19, 26 nov kl 12.00–14.00.

Månadens författare december

Bergsjö bibliotek
Onsdag 1 december kl 12.15
Första onsdagen i varje månad avslöjas vem som är Månadens författare i Gävleborg. Vi uppmärksammar det med en stunds högläsning ur någon av författarens böcker.
Välkommen att lyssna!

Miniutställning om Rigbergsslåttern – nu i Hassela

Hassela bibliotek 2 december–2 januari 2022
Se fotografier från Rigbergsslåttern som i år firar 30 år. Rigberg är en övergiven bosättning nordväst om Hassela, där hagmarken slåttas för att bevara floran. Utställningen är tillgänglig under bibliotekets öppettider.
Torsdag 2 december klockan 14.30–18.30 finns Torsten Hansson från Naturskyddsföreningen på plats för att berätta om fotografierna och svara på frågor.

OHTSEDIDH – samiska kulturyttringar i Mellansverige

Bergsjö bibliotek
7 december–21 januari
Välkommen till en utställning som sträcker sig från den äldre samiska kulturen till den nuvarande bilden av samer som ett nomadiserande, renskötande folk som hör hemma i fjällvärlden. Utställningen berättar främst om samiska spår i regionerna Dalarna, Gävleborg och Västmanland.
ohtsedidh.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boktips för vuxna

Bergsjö bibliotek
Onsdag 8 december klockan 15.00
Personalen tipsar om egna bokfavoriter. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Bokcirkel

Hassela bibliotek
Torsdag 9 december klockan 17.30
Var med i bokcirkeln där vi gör en svensk läsklassiker. Varje träff pratar vi om en bok vi läst. Till denna gång har vi läst ”Tänk om jag gifter mig med prästen”, av Ester Lindin.
Hör av dig till Hassela bibliotek om du vill vara med: hassela.bibliotek@nordanstig.se

Kul för barn
Film på Bergsjö bibliotek

Fredag 3 december klockan 10.00
Lördag 4 december klockan 10.00
Vi ser filmen om flickan med lastbilen där alla får åka med och filmen om ankan som åker ut på äventyr. Efter filmerna leker och pysslar vi tillsammans. För barn 2–3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Sagostund på Gnarps bibliotek

Lördag 4 december klockan 10.00
Vi läser ”Mamma Mu och Kråkan firar jul” och pysslar tillsammans. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Sagostund på Harmångers bibliotek

Lördag 4 december klockan 10.00
Vi berättar julsagor och pysslar tillsammans. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Sagostund på Hassela bibliotek

Lördag 4 december klockan 10.00
Vi läser ”Ingrid och Ivar firar jul”, sjunger julsånger och äter pepparkakor. Från 3 år. Föranmälan behövs, begränsat antal platser.

Månadens författare

alt=""

Felicia Welander Foto: Malin Göransson

Felicia Welander

Varje månad presenteras olika författare och deras litteratur i satsningen Månadens författare – Gävleborg. Varje månad har även ett tema knutet till författarskapet – prosa, poesi, deckare, skräck, fakta och feelgood.

Månadens författare december 2021 är Felicia Welander, tema Feelgood.

På gång på biblioteken

Prenumerera på information från biblioteken
Hantera prenumeration