MENY

Turism - Upplev Nordanstig

Kanske är vi ett av de allra hemligaste semestermålen! De som besökt oss glömmer oss inte – och kommer tillbaka. Här hittar du lugnet, naturen och gemenskapen och massor att göra.

kollage med aktiviteter och konsthantverk i kommunen

Kanske drar du upp några abborrar med barnen efter bad och sol eller spelar en runda golf. Eller så åker du längd på isarna eller varför inte utför i skidsystemet med 20 nedfarter och åtta liftar. Här finns plats för livet, spännande möten och gemenskap. Hos oss är det nära till det mesta, men långt mellan badfiltarna på stränderna. Här är det gott om utflyktsmål och vackra miljöer, men ont om köer till glasskiosk och lift.
Kanske har du inte hört talas om Nordanstig. Förrän nu.

Nära naturen – Sätt dig ned på en trappa, en sten eller stock och bara lyssna. På tystnaden, vinden, fåglarna, en ko som råmar på avstånd. Ta med badkläder på din promenad vid havet. Eller packa ryggsäcken för ett skogsbad i det vilda. Kanske blir det en tur i de natursköna odlingslandskapen med picknickkorgen? Kusten och höglandet ger naturälskaren obegränsade valmöjligheter. Fiskelägen, båtturer, fäbodar, utsiktspunkter, skog och landskap genomskurna av slingrande dalgångar där hus och gårdar ligger tätt. Det är några av karaktärsdragen. Det är enkelt att trivas utomhus i Nordanstig.

Vår kust präglas av tallskog, sandstränder, klipphällar och klapperstensfält. Inåt landet härskar berg och dal. Nordanstigs kommunvapen föreställer en häst för jord- och skogsbruket, nätet symboliserar det så viktiga kustfisket. Lin är Hälsinglands landskapsblomma och landskapsdjuret är lodjur.

Nordanstig erbjuder många aktiviteter för familjer som tycker om att uppleva saker tillsammans. För de äldre finns mångfald av kultur, hantverk, historia och kulinariska upplevelser. För de aktiva finns redan nämnda naturtillgångar, med ridning, fiske, vandring, klättring och golf.
Vi erbjuder en aktiv semester – året runt. Välkommen!

Vi på turistinformationen hjälper dig gärna att hitta det du söker.

0652-361 10, info@upplevnordanstig.se

Kontakt

Upplev Nordanstig – Nordanstigs turistinformation

Övriga sidor under turism - upplev nordanstig