Turism - Upplev Nordanstig

Turistkontoret är öppet året runt och är ett informationscenter i kommunen.

Entré till turistbyrån i Jättendal

I vår vidsträckta kommun kan vi skryta med både närhet till havet, djupa orörda skogar och blånande berg. Längs kusten finns mysiga fiskelägen, kaféer, restauranger och rastplatser. Badplatser finns det också gott om. Vad sägs om två kilometer sandstrand? Den hittar du i Sörfjärden. Nämnde vi att det är Norrlands längsta? I sjöar och andra vattendrag finns fina möjligheter till fiske.

I Mellanfjärden kan du bland annat besöka Trolska skogen. Där upplever du sagan i din egen takt och får möta älvor, tomtar och troll längs den 1,5 kilometer långa skogspromenaden.

I nordvästra delen av Nordanstig ligger Hassela. Där kan du vintertid åka skidor på både längden och tvären på Hassela Ski Resort. Sommartid kan du göra ett besök på den gamla finngården Ersk-Mats som är en del av världsarvet Hälsingegårdar. 

Vi på turistkontoret hjälper dig att hitta det du söker i Nordanstig med omgivning. Här finns all information du som turist behöver.

Vi finns i samma hus som Brandstationen vid E4:an i Jättendal på Landsvägen 1. Du ser huset från korsningen E4:an och väg 307, "Mittpunktsvägen".

Kontakt

Nordanstigs turistbyrå Upplev Nordanstig

Landsvägen 1
829 96 Jättendal

0652-161 75

info@upplevnordanstig.se

(vi finns i Brandstationshuset, vid E4:an i Jättendal)