Bergsjö simhall

Den 11 september öppnade simhallen för allmänt bad och motionssim. På grund av pandemin behöver vi och besökare till badhuset följa och anpassa sig till myndigheternas riktlinjer. I dagsläget innebär det att vi kan öppna badet, men om det blir många besökare samtidigt kan insläppet tillfälligt begränsas.

Bassängen i Bergsjö simhall

Risk för trängsel är störst i omklädningsrum och duschar. Vi uppmanar dig att inte vara kvar där längre än nödvändigt och försöka hålla avstånd. Det är alltid viktigt att tvätta sig noga i samband med bad och i nuläget skadar det inte att vara extra noggrann. Är du sjuk får du vänta på tillfrisknande innan du besöker badhuset.

Omklädningsrum och duschar delas med besökare till idrottshallen. Vi kan därför tillfälligt stänga insläppet till badhuset, även vid tillfällen som det upplevs ganska lugnt inne i simhallen. Med lite tålamod kan besökaren bli insläppt en stund senare.

Simhallar omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster/tillställningar med fler än 50 personer och simhallar kan hålla öppet för att fortsätta främja folkhälsan.

Bad i Bergsjö simhall

Miljön i simhallen är ljus och inbjudande efter de senaste renoveringarna under 2016/2017. Vid renoveringen byttes bland annat väggar och golv ut. En modernare reningsanläggning installerades, som utöver rening genom sandfilter och klorering, även renar badvattnet med UV-ljus. Provtagningar av vattenkvalitén görs tre gånger per dygn måndag – lördag.

Omklädningsrum, dusch och bastu finns i anslutning till badet.

Bassängen i simhallen är 17x10 meter och har ett djup mellan 0,9 – 1,6 meter. Temperaturen i vattnet är cirka 28 grader.

Följande tider är badet öppet

Onsdagar 18.00 – 21.00 Öppet endast för motionssim. Åldersgräns 15 år.

Fredagar 17.00 – 21.00 Öppet för allmänt bad.

Lördagar 10.00 – 14.00 Öppet för allmänt bad.

Under sport- och höstlov kan öppettiderna utökas. Mer information om öppettider finns då att läsa här på vår webbplats. Påsk-, sommar- och jullov är badet stängt. De tider som badet inte är öppet för allmänt bad kan simhallen hyras.

Inför ditt besök till simhallen

Det finns mindre värdeskåp i simhallen, som du låser med eget hänglås. Om du inte har ett eget hänglås finns det att köpa av badvärden.

Pris för bad i Bergsjö simhall

Entrén betalas med Swish till badvärden när du kommer in i simhallen från duschen.

Badentre'

Pris

Barn 0 - 5 år ( i vuxen badandes sällskap)

Fri entré

Barn/ungdom 6 – 19 år

(minst 12 år och simkunnig för bad utan vuxen)

25 kr

Vuxen 20 -

40 krMotionssim Onsdagar 18.00 – 21.00, åldersgräns 15 år

Pris

Ungdom 15 – 19 år

30 kr

Vuxen 20 -

50 kr

Trivselregler – som gäller för bad i Bergsjö simhall

 • Bad sker alltid på egen risk. Badet är bemannat med en badvärd, som hjälper till så att badande följer simhallens trivsel- och säkerhetsregler.
 • Föräldrar och/eller annan medföljande vuxen är skyldig att hålla uppsikt över barnen som de följt med till simhallen.
 • Barn upp till 5 år får endast bada i sällskap av badande simkunnig vuxen. Du ska vara minst 12 år och simkunnig för att få bada utan medföljande vuxen*. Simkunnig är den som kan simma 200 meter, varav 50 meter på rygg.
 • För din och andras trygghet får inte mobiltelefon (annat än vid betalning), datorer eller kameror användas i simhallen.
 • Före bad ska du alltid tvätta HELA dig utan badkläder, med tvål/schampo.
 • I bastun tar vi av oss badkläderna och sitter på en handduk.
 • Du får endast bada i badkläder. Underkläder får inte vara på vid bad.
 • Berusade eller påverkade personer får inte vara i anläggningen. Det är inte tillåtet med alkoholhaltiga drycker i anläggningen (simhall, omklädningsrum, duschutrymme, bastu).
 • Glas, glasflaskor, porslin eller annat som kan gå sönder och orsaka skärskador är inte tillåtet på anläggningen. Släng allt skräp i sopnedkast.
 • Värdeskåp som kan låsas med eget hänglås erbjuds vid besök i simhallen. Värdeskåp som fortfarande är låsta efter stängning klipps upp och innehållet återfås mot beskrivning. Nordanstigs kommun ansvarar inte för förlorade värdesaker.
 • Badvärd har rätt att be gäster som inte följer badets bestämmelser att lämna anläggningen.

* Enligt konsumentverkets allmänna rekommendation, med hänvisning till att det i läroplan LGR 11 framgår att simkunnighet (simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge) är ett av kunskapsmålen för elever i årskurs 6.

Kontakt
Personalporträtt på Ulf Gräns

Badvärd

Ulf Gräns


Skicka ett meddelande till

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till