Boka idrottssalar och simhallen

Aktuellt

Tider för vårterminen 2022 går just nu inte att bokas i tjänsten. Vår IT-leverantör som tillhandahåller tjänsten e-serve, där ni kan söka bidrag och boka tider i hallarna, växlar till en ny version. Det kommer innebära förändringar för era konton (föreningar och privata), där ni kommer göra en ny registrering. Vi återkommer med mer info här senare! Både om nyregistreringen och när det är möjligt att boka direkt i tjänsten igen!

Har ni önskemål om en tid för hela terminen, så kan den skickas som vanligt till: bokning@nordanstig.se Mer information om priser och hur du bokar kan du läsa om nedan.

Årets säsongstider

Höstterminen 2021 6 sep – 19 dec (vecka 36–50)

Vårterminen 2022 3 januari – 29 maj (vecka 1–15 och 17–21)

Simhallen och idrottssalarna är stängda under påsk-, sommar- och delar av jullovet. Simhallen kommer att stängas något tidigare inför sommaren 2022 på grund av arbete med ventilationen. Närmare information om datum när det blir kommer senare.

Föreningar som vill boka stående tider för aktuellt läsår (HT/VT) ska skicka in sina bokningsönskemål genom att maila dem till bokning@nordanstig.se senast till 15 augusti. Då är ni med i fördelningen av tiderna. Önskemål kan lämnas för hela läsåret eller för en enstaka termin. Observera att inför vårterminen görs ingen ny fördelning, utan önskemålen hanteras utifrån då tillgängliga tider, samt det datum önskemålen inkommit.

Skicka föreningens önskemål för samtliga lag/grupper i ett mejl. Ange vilken hall det gäller. Skriv vilka tider som är för barn- och ungdomsverksamhet, samt vilka övriga tider som önskas, till exempel för seniorlag. Ni får gärna skriva de olika lagens namn för tiderna, till exempel F12 eller P10.

Vi vill uppmana er föreningar att endast boka upp de tider som ni kommer att använda, så att fler halltider blir tillgängliga för andra att boka. Har ni fått ändrade förutsättningar och lagt en säsongsbokning som ni märker inte kommer användas av er, så kontakta oss för att avboka den.

För att vi ska kunna lägga in era tider behöver ni ha ett konto i tjänsten (e-serve), samt att ni skickat in era föreningsuppgifter genom formuläret ”Här kan du lämna dina föreningsuppgifter”. Om er förening inte syns i föreningsregistret, så är det formuläret ej inskickat!

Har ni frågor kontakta Helena eller Andreas. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Privatpersoner eller företag som vill boka stående tider för aktuellt läsår (HT/VT) ska skicka in sina bokningsönskemål genom att maila dem till bokning@nordanstig.se  senast till 15 augusti. Då är ni med i fördelningen av tiderna.

Önskemål kan lämnas för hela läsåret eller för en enstaka termin. Observera att inför vårterminen görs ingen ny fördelning, utan önskemålen hanteras utifrån då tillgängliga tider, samt det datum önskemålen inkommit.

Uppgifter som ska finnas med

 • Vilken hall/tid som önskas.
 • Namn
 • Personnummer/organisationsnummer
 • Adress/co adress

För att vi ska kunna lägga in era tider behöver ni ha ett konto i tjänsten (e-serve).

Så här gör du som privatperson eller företag för att skapa ett konto i bokningstjänsten

Gå in på https://app.e-serve.se Länk till annan webbplats.. Klicka på ”Logga in” och sedan ”Registrera dig här”. Välj kontotyp ”Privatperson” eller ”Företag” och fyll i uppgifterna. Klicka sedan på ”Skapa konto”. Ett bekräftelsemail skickas till den mailadress som ni angett i registreringen, klicka på det mailet för att aktivera ert konto. Om du vill prova att logga in i tjänsten - gå till https://app.e-serve.se Länk till annan webbplats. och logga in.

Har ni frågor kontakta Helena eller Andreas. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Strötider kan alla användare boka själva i tjänsten. Det går även att boka återkommande strötider (se info nedan). Ni behöver först skapa ett konto i tjänsten, för föreningar, privatpersoner eller företag, om ni inte redan har det sedan tidigare. Se information ovan under säsongstider, för att se hur ni skapar ett konto.

När ni skapat ett konto kan ni gå in på den hall ni önskar boka och titta i schemat för vilka tider som finns tillgängliga. Klicka på en ledig tid och sedan på boka. Följ därefter de olika stegen för bokning och betalning. Här kan ni välja återkommande strötider genom att klicka på ”återkommande bokning” och göra era val där. Ni väljer även den kundkategori som er bokning gäller för (se prislistan för vilka taxor som gäller för olika kundkategorier). Om ni är upplagd som fakturakund skickas fakturan till den adress ni uppgivit, annars betalas tiden med kort.

Har ni frågor kontakta Helena eller Andreas. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Priser

Idrottssalarna

Pris för att hyra idrottssalarna

Timpris för olika verksamheter

Pris/timme

Förening som hyr tider för barn och ungdom

0 kr

Övrig föreningsverksamhet (exempelvis seniorlag)

50 kr

Kommunens verksamheter (ej skolans tider)

50 kr

Privatpersoner & företag

100 kr

Timpriset för idrottssalarna är detsamma vid strötider och säsongsbokningar. Vid avbokningar senast 24 timmar före den bokade tiden, återbetalas bokningen.

Simhallen i Bergsjö

Pris för att hyra simhallen för ett tillfälle

Hyra simhallen för ett tillfälle

Pris/timme

Förening som hyr tider för barn och ungdom

200 kr

Övrig föreningsverksamhet

300 kr

Kommunens verksamheter (ej skolans tider)

 300 kr

Privatpersoner och företag

400 kr

Vid avbokningar senast 24 timmar före den bokade strötiden, återbetalas bokningen.

Simhallen i Bergsjö

Pris för att hyra simhallen för en termin

Hyra simhallen för en termin

Pris/termin

Förening som hyr för barn och ungdom

2000 kr

Övrig föreningsverksamhet

2700 kr

Kommunens verksamheter (ej skolans tider)

2700 kr

Privatpersoner/företag

3000 kr

Vid avbokningar av enstaka timmar i en terminsbokning, återbetalas 50 % av timpriset om den ledigställda tiden blir ombokad. Timpriset vid en terminsbokning är terminsavgiften delat på antal bokningsbara veckor för terminen.

Hyresnivåerna för kommunens idrottsanläggningar (idrottssalar och simhallen) är redan subventionerade och berättigar inte att söka kommunala hyresbidrag för.

Prioriteringsordning vid fördelning av tider för säsongsbokningar

 1. Föreningar som hyr för barn och ungdom.
 2. Föreningar som hyr för tränings-/tävlingsverksamhet, som inte är barn-/ungdomsverksamhet.
 3. Övriga föreningar/kommunens verksamheter.
 4. Privatpersoner/företag.
 5. Önskemål som lämnas efter sista ansökningsdatum fördelas efter datumet de inkommit.

Nycklar till mobilen testas på Bergsjö simhall och idrottssal

Steg 1 – boka tid

Du/föreningen/vi bokar en tid, antingen en säsongsbokning som vi lagt upp, eller en strötid som du bokat själv via e-serve. Därefter skickas en bokningsbekräftelse på din tid till den mejladress som är kopplad till bokningen.

Steg 2 – inbjudan och app från Parakey

Det kommer även skickas ett mail med en inbjudan från Parakey att använda mobilen som nyckel. I det mailet kan du klicka på den blå rutan med texten (Klicka här för att komma igång). Då startas nedladdningen av Parakey appen, samt att du loggas in automatiskt. Du behöver göra detta i din mobiltelefon för att det automatiska steget via den blå rutan ska fungera. Du ska sedan byta ditt tillfälliga lösenord till ett som du bestämmer själv.

Ett alternativ till steget ovan är att du själv laddar ned Parakey appen och loggar in med ditt användarnamn (e-postadressen) och det tillfälliga lösenordet som du fått i inbjudningsmailet.

Steg 3 – låsa upp dörren

När du kommer till Entrédörren (ytterdörren) ser du till att du har på Bluetooth på mobilen. Öppnar Parakey-appen som automatiskt hittar dörrar i sin närhet som du har åtkomst till. Klicka på Lås upp-knappen till dörren Entré i appen. Dörren öppnas!

När du vill låsa upp dörren in till simhallen, alternativt idrottssalen, gör du samma sak vid den dörren.

Det är också möjligt att öppna dörren genom att ”Blippa” telefonen mot ett uppsatt märke bredvid dörrarna, med hjälp av NFC-teknik. Följ instruktionerna i appen om du vill testa det alternativet.

Bergsjö simhall

Inomhusbassäng med fyra livbojar, flytdockor och en stor simring efter kortsidan. Fönster efter hela vänstra långsidan. Bergsjö simhall

Simhallen är bokningsbar-

 • Måndagar 16.00 – 22.00
 • Tisdagar 16.00 – 22.00
 • Onsdagar 16.00 – 17.00
 • Torsdagar 16.00 – 22.00
 • Lördagar 16.00 – 18.00
 • Söndagar stängt

Bassängen har måtten 17x10 meter, med ett djup mellan 0,9 – 1,6 meter. Omklädningsrum, dusch och bastu i anslutning till badet (delas med idrottssalen).

Skolans utrustning som är inlåst får ej användas, men viss utrustning kan finnas tillgänglig. Kontakta Helena Havela eller Andreas Mossnelid om du har frågor om bokningen av simhallen.

Idrottssalen på Bergsjö skola

Idrottssal med flera basketkorgar, ringar i taket och stora dynor efter kortsidan. Bergsjö skola i Bergsjö skola.

Idrottssalen är bokningsbar vardagar mellan 16.00 – 22.00, samt helger 08.00 – 22.00. Hallen bokas per 30 minuter, så det är möjligt att exempelvis boka 1,5 timme. Kortaste tid att boka är 60 minuter.

Idrottssalen har måtten 20x10 meter.

Skolans utrustning som är inlåst får inte användas, men viss utrustning som t.ex. målburar kan finnas tillgänglig. Kontakta Helena Havela eller Andreas Mossnelid om du har frågor om hallen eller utrustningen.

Idrottssalen på Arthur Engbergskolan, Hassela

Idrottssal med en plint i förgrunden, ribbstolar och två basketkorgar, Arthur Engbergsskolan, Hassela

Tyvärr är Arthur Engberskolans idrottssal stängd tillsvidare på grund av renoveringen som pågår på skolan.

Idrottssalen är bokningsbar vardagar mellan 16.00 – 22.00, samt helger 08.00 – 22.00. Hallen bokas per 30 minuter, så det är möjligt att exempelvis boka 1,5 timme. Kortaste tid att boka är 60 minuter.

Idrottssalen har måtten 13x9 meter.

Skolans utrustning som är inlåst får inte användas, men viss utrustning som t .ex. målburar kan finnas tillgänglig. Kontakta Helena Havela eller Andreas Mossnelid om du har frågor om hallen eller utrustningen.


Idrottssalen på Bringsta skola, Harmånger

Idrottssal med ribbstolar och basketkorg efter kortsidan och fyra romerska ringar i taket

Idrottssalen är bokningsbar vardagar mellan 16.00 – 22.00, samt helger 08.00 – 22.00. Hallen bokas per 30 minuter, så det är möjligt att exempelvis boka 1,5 timme. Kortaste tid att boka är 60 minuter.

Idrottssalen har måtten 22x11 meter.

Skolans utrustning som är inlåst får inte användas, men viss utrustning som t. ex. målburar kan finnas tillgänglig. Kontakta Helena Havela eller Andreas Mossnelid om du har frågor om hallen eller utrustningen.


Idrottssalen på Ilsbo skola

Idrottssal med en bänk i förgrunden, ribbstolar och basketkorg på ena kortsidan. Bänkar under fönstren på långsidan. Ilsbo skola

Idrottssalen är bokningsbar vardagar mellan 16.00 – 22.00, samt helger 08.00 – 22.00. Hallen bokas per 30 minuter, så det är möjligt att exempelvis boka 1,5 timme. Kortaste tid att boka är 60 minuter.

Idrottssalen har måtten 17x10 meter

Skolans utrustning som är inlåst får inte användas, men viss utrustning som t .ex. målburar kan finnas tillgänglig. Kontakta Helena Havela eller Andreas Mossnelid om du har frågor om hallen eller utrustningen.

Kontakt
Porträttbild på Andreas Mossnelid

Fritidsutvecklare

Andreas Mossnelid

070-578 31 40

Skicka ett meddelande till

Porträttbild på Helena Havela

Handläggare

Helena Havela

0652-360 15

Skicka ett meddelande till