MENY

Gåvoböcker

Biblioteket delar ut gåvoböcker till nyfödda och till de som är sex år.

Bok till nyfödda

I samarbete med Region Gävleborg delas en bok ut till alla nyfödda i kommunen. Familjen får ett presentkort från BVC-sköterskorna och kan sedan hämta boken på biblioteket.

Talar du finska, jiddisch, meänkieli, romani eller samiska kan du hämta ett språkpaket med böcker och information om barns språkutveckling på ditt språk.

" "

Bok till alla i förskoleklass

Alla barn i kommunen får en bok av biblioteket det år de börjar i förskoleklass. Oftast får de boken i samband med att deras förskoleklass besöker sitt närmsta bibliotek.

2023 års bok

"Vitvivan och Gullsippan" av Pija Lindenbaum.

Framsida på häftet - Böckerna du inte får missa

50 böcker du inte får missa

För barn 3–6 år och deras föräldrar

"50 böcker du inte får missa" är ett häfte med förslag på inspirerande och bra böcker för barn och föräldrar att läsa tillsammans. Titlarna är utvalda av tre barnbibliotekarier från HelGe-biblioteken och finns att hämta på biblioteket.

När barn och föräldrar har läst 25 böcker från häftet är de väkomna till biblioteket för att hämta en bokpresent. När alla böcker i häftet är läst får barnet ytterligare en bok.

Du kan läsa mer om häftet och ladda ner det i på HelGe-bibliotekens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.