MENY

Arbeta hos Norrhälsinge räddningstjänst

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och kan erbjuda flera spännande yrken med många intressanta arbetsuppgifter.

Två brandmän släcker en eld.

Heltid eller deltid

Vi är glada över att du har valt att läsa mer om oss. Norrhälsinge räddningstjänst strävar nämligen efter att vara en attraktiv arbetsgivare där våra anställda erbjuds en utvecklande arbetssituation och en positiv atmosfär.

Vi får kontinuerligt många förfrågningar om lediga tjänster och vilka arbetsuppgifter vi erbjuder.

Inom Norrhälsinge räddningstjänst finns det ett antal olika yrkesgrupper som arbetar med utryckning, varav brandmännen utgör den största. I Hudiksvall finns det heltidsbrandmän, och på övriga orter har våra brandmän en annan huvudarbetsgivare.

Heltidsbrandman

Som heltidsbrandman i Norrhälsinge räddningstjänst är du anställd på stationen i Hudiksvall. Du kan arbeta med många olika arbetsuppgifter, till exempel operativt, som förebyggande brandskydd, planeringsarbeten, utbildning med mera. Du arbetar enligt ett rullande femveckorsschema som normalt medför att du har nattjänst vid ett antal tillfällen varje månad.

Räddningspersonal i beredskap

Räddningspersonal har brandmannayrket vid sidan om sina ordinarie arbeten. Många upplever arbetet inom räddningstjänsten som ett mycket positivt, intressant och spännande komplement. Samtidigt gör de en viktig insats för sin ort.

Brandingenjör

Som brandingenjör kan du arbeta med många olika arbetsuppgifter som förebyggande brandskydd, planeringsarbeten, utbildning och arbetsledning. Räddningschefen är exempelvis i grunden brandingenjör.