MENY

Folkhälsodagarna 2023 – torsdag 31 augusti

Torsdagen bjuder på ett fullspäckat program på temana friluftsliv och musik. Två föreläsningar med två mycket inspirerande personer och en konsert med våra lokala musiker i Bergsjö Barockband.

Föreläsning: Tillgänglig natur och friluftsliv

Anders Andrae har suttit i rullstol sen han var barn. Det hindrar honom inte från att bestiga berg eller göra andra extrema och långa turer. Anders är till exempel initiativtagare till Den långa vandringen, Sveriges första extrema rullstolsexpedition där deltagarna rullar de nio milen mellan Sälen och Mora i terrängrullstolar.

Anders Andrae driver företaget Willut där han inventerar naturområden och guidar människor med olika funktionsvariationer.

– Naturen är till för alla, även för människor med olika funktionsnedsättningar. Att ge dem den möjligheten är något vi alla vinner på och något som jag som tillgänglighetskonsult och naturguide brinner för.

Ta chansen att lyssna på en riktigt inspirerande föreläsning!

När: Torsdag 31 augusti, 18.00
Var: Stocka Folkets Hus.

Tips! Anders ordnar en vandring under fredagen. Fredagens program hittar du här Folkhälsodagarna – fredag 1 september

En leende man sitter i en rullstol på en grusväg i skogen. Intill honom sitter en hund.

Foto: Privat

Föreläsning: Jag är stark. Jag är modig. Jag klarar det här!

Att vandra är så mycket mer än att sätta den ena foten framför den andra. Det vet Emelie Torstensson. Under sin 230 mil långa vandring genom Frankrike insåg hon att den största delen av vandringen handlade om att utmana sina mentala gränser. Att orka lite till när man tror att man inte orkar med. Att våga, fast man är rädd. Att hitta lugnet i sig själv och att växa som människa.

"Det här är min berättelse om hur jag uppfyllde en av mina största drömmar. Om hur resan inte blev som jag tänkt mig, utan gav mig så mycket mer."

Emelie genomförde vandringen efter en utmattning. Med den här föreläsningen vill hon inspirera andra till att följa sina egna drömmar och ge mod och styrka att fortsätta, även när det känns tungt.

När: Torsdag 31 augusti kl. 18.00
Var: Bergsjögården

En kvinna med vandringsstavar i en bergssluttning.

Foto: Privat

Konsert: Bergsjö Barockband i Bergsjö kyrka

Välkommen till Bergsjö kyrka och njut av musik hämtad från barockens epok. De skickliga musikerna är Thomas von Wachenfeldt, Sam Ritter, Trollet Ingelman Åslund, Charles Liljedahl och Håkan Lidén.

När: Torsdag 31 augusti,19.30.
Var: Bergsjö kyrka

Fem personer med olika stråkinstrument vid altarringen i en kyrka.

Foto: Nordanstigs kommun

Grön ruta med texten "Tillbaka till Folkhälsodagarna 2023"