MENY

Folkhälsodagarna 2023 – tisdag 29 augusti

Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över tio år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok "Fejkmaten" nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin. Nu kommer hon till Mellanfjärdens Teater och föreläser.

Prova på-fiske med Sportfiskarna

Nu har alla barn och ungdomar chans att prova på att fiska tillsammans med Pär Dahlgren från Sportfiskarna. Flytvästar och fiskeutrustning finns att låna på plats. Barn under 12 år fiskar med målsman.

Vi håller tummarna för många napp!

När: Tisdag 29 augusti, kl. 18.00–20.00
Var: Hamnlyckan, Mellanfjärden

Liten flicka håller i en fiskelina med en abborre.

Fejkmaten – så blir vi vilseledda

De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.

Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.

När: Tisdag 29 augusti, kl. 18.00
Var: Mellanfjärdens Teater

" "

Ann Fernholm. Foto: Eva Lindblad

Grön ruta med texten "Tillbaka till Folkhälsodagarna 2023"