MENY

Folkhälsodagarna 2024

Fordon, hästkrafter och hjärnstyrka – i år riktar vi fokus på vad som motiverar oss. Vår hjärnstyrka, vårt bränsle och inre motor.

Hjärnstyrka

Våra hjärnor behöver bränsle för att må bra. Att vara hjärnstark är att tanka din hjärna med bra bränsle. Våra hjärnor behöver motion, bra mat och sömn för att fungera optimalt. Snälla tankar och att göra sådant som gör dig glad är också bra hjärnbränsle. 

Fordon

Fordon och folkhälsa, vad har det med varandra att göra? Vår inre motor – våra drivkrafter, är det som motiverar oss och tar oss framåt. Fordon tar oss inte bara från en punkt till en annan, de kan också bidra till bra hjärnbränsle. Att meka med bilen, köra rally eller åka epa för första gången till exempel.

Hästkrafter

Hästen har i generationer hjälpt oss med tunga arbetsbördor. I vårt kommunvapen står den som symbol för skogsbruket och jordbruksbygden som tidigare präglade vårt inland. Idag använder vi hästkrafterna i våra fordon. Men hästen är mycket mer än sina muskler. För många är den en trofast kamrat och bästa vän. Att rida ger dessutom både kondition och styrka. Hästkrafter, i ordets alla bemärkelser, bidrar i allra högsta grad till ökad folkhälsa.

Mer information kommer inom kort!

Webbknappar Det är synd om män i skor Elevföreläsning Äldredagen Folkfest Hassela Folkhälsopriset

För mer information

Janina Stoor von Wachenfeldt, eventkoordinator

073-935 81 05, janina.stoor-von-wachenfeldt@nordanstig.se

 

Signe Fridell, folkhälsosamordnare

0652-360 81, signe.fridell@nordanstig.se

 

Anna Maria Landewall Norfall, trygghets- och folkhälsostrateg
0652-362 14, anna-maria.landewall.norfall@nordanstig.se

Hantera prenumeration
En liten pojke med armarna i kors framför en griffeltavla där två armar som spänner musklerna är ritade.