MENY

Folkhälsodagarna 2023 – onsdag 30 augusti

Visste du att musik kan förbättra vår förmåga att hantera problem och kan förändra våra tankar? Eller att mat kan påverka mycket mer än vad vi tror? Mat och musik är två av årets teman och under onsdagen erbjuds både konsert och föreläsning.

"Maten förändrade vårt liv"

Från ett sockersött liv, fyllt av bullar, glass, saft och korv ställde Janina Stoor von Wachenfeldt om sina och familjens vanor.

Med ny antiinflammatorisk kost och en djupdykning in i forskningen kring matens betydelse fick de ett strålande resultat – plötsligt hade barnen inte längre ont eller behövde mediciner!

Barnreumatismen kunde dyka upp i skov och lite varstans hos två av barnen. Räddningen blev SCD-kost, en diet där bland annat spannmål, mjölk, socker och raffinerade livsmedel utesluts. Men det var en stor omställning för alla:

– Det var hårt att inse att det vi ger våra barn kan göra dem sjuka. Allt kastades omkull när vi insåg att barnens reumatism förvärrades av maten vi åt.

Janina – själv ett sockerberoende kakmonster – berättar hur kaoset vändes till lycka över att se sina barn glada och utan smärta. Och hur en naturlig och näringstät mat med mycket grönsaker, bär, nötter, frukt och kött av god kvalitet fått hela familjen att må bättre.

Föreläsningen inleds med provsmakning av SCD-kost. MEfood & Catering står för tillagningen.

Anmäl dig senast 24 augusti

Antalet platser är begränsade och du behöver anmäla dig om du vill delta. Skicka ett mejl till folkhalsa@nordanstig.se
Skriv "SCD" i ämnesraden och ange ditt namn, telefonnummer och om du har några allergier.

När: Onsdag 30 augusti kl. 18.00
Var: Bergsjögården

Janina Stoor von Wachenfeldt.

Ströms bruksorkester hyllar Walter Ramsby

Ströms bruksorkester spelar till riksspelmannen och kompositören Walter Ramsbys minne. Orkestern som har funnits i mer än hundra år, är en blåsorkester och leds av Rolf Hedvall.

När: Onsdag 30 augusti kl. 19.00
Var: GT-gården Jättendal

Gruppbild med kvinnor och män som håller i olika blåsinstrument.

Foto: Ströms bruksorkester

Grön ruta med texten "Tillbaka till Folkhälsodagarna 2023"