MENY

Projekt Morängsviken

Morängsviken – lev livet enklare!

Illustration av tomterna i Morängsviken.

Morängsviken – idyll ett stenkast från havet

Arbetet med att bygga infrastruktur i det nya området Morängsviken är slutfört. Vatten- och avloppsanläggningarna byggdes under vinterhalvåret 2016/17. Vägar, el, gatubelysning och kanalisation för fiber färdigställdes under våren och sommaren 2017.

Under 2018 startade försäljningen av de 29 tomterna, varav 19 är villa- eller fritidshustomter. Storleken varierar mellan 1 000 och 1 500 kvadratmeter.

Det nya området har ett unikt söderläge och åtta av tomterna ligger inte mer än cirka 25 meter från strandkanten. Tomterna säljs genom mäklare.

Tio av områdets tomter är avsedda för byggnation av flerfamiljshus. På fyra av tomterna planeras radhus med ett drygt dussintal lägenheter. Vi välkomnar nu externa exploatörer att delta i utvecklingen av Morängsvikens flerfamiljsbostäder.

Områdesbeskrivning

Morängsviken är en liten havsvik 25 kilometer norr om Hudiksvall. Området ligger i vacker natur och har utsikt över det milsvida havet. Här har naturens rörelser format klipporna under tusentals år.

I Morängsvikens hamn finns plats för din båt, och längst in i viken ligger en barnvänlig sandstrand för sol, bad och lek. Föredrar du ett snabbt dopp går det bra från någon av båtbryggorna.

Årstidernas charm är alltid närvarande i Morängsviken. Havsvikens glans förgyller morgonkaffet på sommaren. Gnistrande bländvit snö erbjuder skidåkning utanför husknuten vintertid.

Det närliggande samhället Stocka finns på lagom promenadavstånd. På vägen ligger Folkets hus, där en livaktig förening arrangerar många musik- och kulturevenemang. Stocka har butik, som också är kommunens servicepunkt. Vid butiken finns även tankmöjligheter, gästhamn med sjömack och restaurang med kafé. I Stocka finns F–6-skola med fritidshem.

Här finns också en av få kvarvarande yrkesfiskare och en fiskbutik öppen dygnet runt!

Morängsviken ligger på pendlingsavstånd från både Hudiksvall (25 minuter) och Sundsvall (50 minuter).

Kontakt
Porträttbild på Alexandra Forslund

Verksamhetschef
Tillväxt och service

Alexandra Forslund
0652-361 40
alexandra.forslund@nordanstig.se

Skicka ett meddelande till