MENY

Miljöalmanackan

Miljöalmanackan 2024 delades ut till alla hushåll i vår kommun i början av december. Planeringen för nästa års almanacka är redan igång. Till 2025 söker vi foton från kommunen på temat vatten.

I almanackan 2024 finns förutom kalenderdelen även klimattips och annan bra miljöinformation. Almanackan hjälper dig att hålla koll på öppettiderna hos återvinningscentralerna, tider för grovsophämtning och ger dig tips på hur du ska sopsortera rätt. Nytt är information om sortering av matavfall som införs 2024.

Om du inte får någon almanacka, tappar bort den eller vill ha ett extra exemplar så finns ett begränsat antal att hämta i kommunkontorets reception.

Du kan även ladda ner och skriva ut den här:

Svampar som växer i mossa. Under Nordanstigs kommuns logotyp och texten miljöalmanacka.

Miljöalmanackan 2024

Vi söker fotograferade bilder till nästa års almanacka

Temat för miljöalmanackan 2025 är VATTEN. Strömmande vatten, snö, is, hav, bad, vattenaktiviteter – bara fantasin sätter gränser!
Vi önskar bilder från alla årstider och helst oväntade och spännande motiv där vatten finns med i någon form. Bilderna ska vara fotograferade i Nordanstig. Kom ihåg att ange när och var de är tagna. De ska vara äkta och får inte manipuleras med AI. Undvik även större förändringar i bildredigeringsprogram.
Alla bilder som skickas in kan komma att användas i våra andra kanaler även om de inte väljs ut till miljöalmanackan.
Det går bra att skicka in mobilbilder, men se till att mobilen är inställd på högsta bildkvalitet. Almanackan trycks i 300 dpi. Bilden ska väga någon Mb och vara i liggande format.

Mejla till: webbredaktionen@nordanstig.se
Senast den 15 oktober 2024 vill vi ha dina bilder.