MENY

Om vår mat

Kaffet som serveras är kokkaffe.

Saften har vår husmor kokat av vinbär från gården. Hon har också gjort lingondricka, lingonsylt, ostkaka, kalvdans, färskost, rörost, grynkaka och kaffeost.

Ostkakan och kaffeosten är gjord av KRAV-märkt fjällkomjölk från Gnarp.

Alla klämmor är gjorda av tunnbröd som bakats av vår husmor. Det tjocka paltbrödet är också.

Kalvdansen är delvis gjord av KRAV-märkt råmjölk från fjällko, men även från SRB- och SLB-kor i Gnarp.

Getosten kommer från ett gårdsmejeri i Jämtland.

Hjortron- och jordgubbssylten kommer från Östergrängsjö.

Rotsakerna som används i de gammaldags maträtterna är odlade på gården.

Färskosten och rörosten som tillhör Hälsingetallriken görs av KRAV-mjölk från fjällko i Gnarp.

Frågor

Anna Krohn, husmor och kulturhusvärdinna
072-238 59 90

Två tunnbrödkälmmor på en tallrik.

Tunnbrödsklämma. Foto: Nordanstigs kommun