Om vår mat

Kaffet som serveras är kokkaffe

Saften har vår husmor kokat av vinbär från gården och hallon från skogen. Hon har också gjort lingondricka, lingonsylt, ostkaka och kaffeost.

Ostkakan och kaffeosten är gjord av KRAV-märkt fjällkomjölk från Gnarp.

Alla klämmor är gjorda av tunnbröd som bakats av vår husmor. Det tjocka paltbrödet är också bakat på gården.

Kalvdansen är delvis gjord av KRAV-märkt råmjölk från fjällko, men även från SRB- och SLB-kor i Gnarp.

Getosten kommer från ett gårdsmejeri i Jämtland.

Hjortron- och jordgubbssylten kommer från Östergrängsjö.

Alla rotsaker (även potatisen) som används i de gammaldags maträtterna är odlade på gården.

Färskosten och rörosten som tillhör Hälsingetallriken är gjord av KRAV-mjölk från fjällko i Gnarp.

Frågor

Anna Krohn, husmor och kulturhusvärdinna
072-238 59 90

Kalvdans med grädde och sylt. Foto: Nordanstigs kommun