MENY

Våra förmåner

Du är viktig för oss och vi vill att du ska trivas. Om vi också kan bidra till att livspusslet går ihop, genom exempelvis distansarbete, är det såklart bra. Här är de förmåner vi erbjuder.

Vi vill visa våra medarbetare uppskattning. Som anställd hos oss får du därför ta del av en rad förmåner. En del förmåner kan du endast ta del av som tillsvidareanställd medan andra förmåner erbjuds alla medarbetare.
Våra förmåner bestäms av det kollektivavtal som alla Sveriges kommuner och regioner har. Utöver det erbjuder vi även andra förmåner för att du ska trivas hos oss!

SKR är förkortning för Sveriges Kommuner och Regioner

Ditt flexibla arbete

Så långt det är möjligt vill vi underlätta för våra medarbetare att få ihop det som brukas kallas livspusslet. Därför kan du som anställd ha möjlighet till distans- eller hemarbete om verksamhetens behov och krav tillåter det.

Som anställd kan du ha möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fler antal lediga dagar. Fram till det år du fyller 40 kan du få fem extra lediga dagar, därefter kan du få sex extra lediga dagar. Du kan även välja att byta semesterdagar mot semestertimmar, vilket gör att du kan ansöka om ledigt för del av dag.
Det finns villkor som styr möjligheten att semesterväxla. En förutsättning är att du kommer att jobba hela det år växlingen avser så att du tjänar in fullt semesterdagstillägg.

Som anställd har du rätt till 25 semesterdagar under semesteråret. Från och med året du fyller 40 år har du rätt till 31 dagar under semesteråret och från och mer året du fyllt 50 år har du rätt till 32 semesterdagar.

Din trygga anställning

Om du har varit anställd hos oss i minst 180 dagar får du, utöver föräldrapenningen från Försäkringskassan, föräldrapenningtillägg från oss som arbetsgivare. Tillägget motsvarar 10 procent av din lön och betalas ut under 180 dagar fram tills barnet är två år.

Vi avsätter pengar till din tjänstepension vilket ger ett lyft till din totala pension. Varje år betalar vi in hela 6 procent av din pensionsgrundande årslön till din pensionsförsäkring.

Om du blir sjuk betalar vi som arbetsgivare en sjuklön som motsvarar 80 procent av din lön under dina två första sjukveckor. Vid längre sjukperiod ansöker du om sjukpenning från Försäkringskassan. Sjukdag 15–90 får du dessutom en sjuklön på 10 procent av den lön du går miste om från oss som arbetsgivare.
Som anställd hos oss är du försäkrad vid sjukdom och arbetsskada genom AFA Försäkring.

Din hälsa är viktig

Alla våra medarbetare som har en tillsvidare- eller visstidsanställning med månadslön erbjuds ett friskvårdsbidrag på 2 000 kronor per år.

Som månadsavlönad medarbetare hos oss har du tillgång till hälsoplattformen PerformIQ Life. Plattformen har fokus på mentalt- och fysiskt välmående.

Som anställd blir du automatiskt medlem i vår personalklubb – självklart utan kostnad. Personalklubbens syfte är att stödja och stimulera rekreation som motion, friluftsliv och kulturella aktiviteter. De arrangerar stegtävlingar, kortare- och lite längre resor samt andra aktiviteter utifrån medlemmarnas önskemål.

Vi tycker att det är viktigt med kompetensutveckling. Därför kan du som anställd hos oss få stöd från Omställningsfonden i form av exempelvis kartläggningssamtal, validering av din kompetens samt rådgivning och vägledning.

Kontakt

Personalenheten

0652-360 00 växel telefontid vardagar 10.00-12.00

personalenheten@nordanstig.se