Vattenprov

Har du en egen brunn för dricksvatten bör du regelbundet kontrollera kvalitén på vattnet. Det kan finnas till exempel bakterier eller metaller som gör vattnet olämpligt att dricka.

Norrhälsinge miljökontor är gemensamt för Nordanstigs och Hudiksvalls kommuner. Kontoret ligger i Hudiksvall, Håstaängs Gård, Håstaängsvägen 3. När du beställer material för inlämning av vattenprov; se till att du även beställer förtryckt retursedel så du kan skicka in dina prover.

Mikrobiologiska prover som måste komma till labbet inom 12 timmar efter provtagning kan inte lämnas i Bergsjö. De ska lämnas i Hudiksvall senast klockan 12.30 - se information om tider på hudiksvall.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Närmaste inlämningsställen för oss i Nordanstig är Hudiksvall (se information i länken ovan), eller Sundsvall. I Sundsvall är det Bussgods Sundsvall som är inlämningsställe.

Bussgods Sundsvall, 010-490 68 00, Magasinsgatan 14-20 (vid Navet busstation).
Du kan lämna in där måndag – torsdag helgfria vardagar. Ring gärna innan så du vet vilka tider som gäller för inlämning.

Har du frågor kring ditt dricksvatten eller provtagning?

Kontakta Norrhälsinge miljökontor 0650-193 32