MENY

Du som fått feriearbete

Kontakta din arbetsplats

Ring arbetsplatsen i god tid innan du ska börja ditt feriearbete. Fråga vad du ska göra, vilka tider du ska jobba, vilken tid du ska komma första dagen, om du ska ha mat med dig och så vidare. Uppgifter om vem du ska kontakta och telefonnummer skickar vi hem till dig per post.

Anställningsavtal

När du tackat ja till en erbjuden arbetsplats skickar vi ut ett digitalt anställningsavtal till din mejl, som du ska signera med ditt BankID. Det fungerar som en överenskommelse mellan dig och Nordanstigs kommun om vad som gäller under din anställning.

Om du inte har eller inte har möjlighet att skaffa BankID måste du kontakta oss snarast.

Din första arbetsdag är 24 juni eller 15 juli

Din första arbetsdag är på kommunhuset i Bergsjö (Greiberrummet) klockan 9.45–15.15. Vi bjuder på morgonfika samt lunch denna dag. Resterande arbetsdagar är du på din arbetsplats.

Du kommer denna dag att få information om bland annat lönerapportering i Medvind, facklig information, arbetsrätt/arbetsmiljö, Arbetsförmedlingen och om näringslivet i kommunen med mera.

Om du har, ta med din telefon med mobilt BankID.

Om du bor i Stocka, Strömsbruk, Harmånger eller Jättendal där inte kollektivtrafik finns denna dag och du själv inte kan ta dig till Bergsjö, finns möjlighet att bli upphämtad. Då behöver du själv kontakta oss snarast för att vi ska kunna lösa transport. Meddela Richard eller Pär så snart som möjligt.

Richard Richardsson, richard.richardsson@nordanstig.se
073-092 50 57

Pär Karlsson, par.karlsson@nordanstig.se
072-534 17 00

Upphämtningsplatser och tider

09.00 Stocka, Handlarn närbutik
09.05 Strömsbruk, pizzerian
09.15 Harmånger, busshållplats VärdshusetSnäckan
09.20 Jättendal, brandstationen

Arbetstid

Du arbetar 75 timmar under tre veckor, fem timmar om dagen, måndag till fredag.

Löneutbetalning

För att få lönen insatt på ditt konto görs anmälan på webben, ”Anmälan konto till Nordeas kontoregister” Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Kommunens arbetsgivarnummer är 200047.

Gör anmälan till Nordea senast 6 dagar innan löneutbetalningen.

Lön och tidrapport

Lönen för 2024 är 80 kronor per timme inklusive semesterersättning.

Du ansvarar själv för att din tid rapporteras i Medvind för att vi ska kunna betala ut din lön. Du får själv se till att rapporten klarmakeras av dig i rätt tid. Under din första introduktionsdag kommer du att få mer information om detta.

Du som arbetar första perioden, vecka 26–28, kommer att få två löneutbetalningar, 26 juli och 23 augusti. Du ska innan dess klarmarkera din arbetstid i Medvind fredag 28 juni och fredag 12 juli.

Du som arbetar andra perioden, vecka 29–31, kommer att få två löneutbetalningar, 23 augusti och 27 september. Du ska innan dess klarmarkera din arbetstid i Medvind onsdag 31 juli och fredag 2 augusti.

Skatt

Om du beräknar tjäna mindre än 24 238 kronor 2024 så behöver du inte betala skatt.

På blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag", intygar du detta. Om du inte skriver under och skickar blanketten till oss måste vi dra skatt på din lön. Detta kan vi inte ändra i efterhand! Skicka in blanketten snarast till oss om du önskar lön utan skatteavdrag.

Du skickar intyget till oss i bifogat svarskuvert.

Om du beräknar att tjäna mer än 24 238 kronor under året och vill ha skattejämkning, gör du en ansökan på Skatteverkets webbplats. Skatteverket skickar ett beslut hem till dig, som du måste skicka in till oss - helst innan du börjar jobba.

Sjukfrånvaro

Om du skulle bli sjuk, måste du ringa till arbetsplatsen samma dag. Ta därför reda på arbetsplatsens telefonnummer redan första dagen.

Försäkringar

Tystnadsplikt och sekretess

När du är på en arbetsplats där arbetet består av att ge omsorg och lärande till människor så är det viktigt att du känner till tystnadsplikt och sekretess. Arbetsplatsen kommer att informera dig om vad det innebär.

Du som söker feriearbete inom barnomsorg, kost och städ kan redan nu förbereda dig genom att beställa ett utdrag ur belastningsregistret hos Polisen. Detta eftersom du är straffbar som 15–17 åring och det enligt skollagen krävs ett utdrag ur belastningsregister när du ska arbeta med barn. Utdraget lämnar du till den förskola eller skola du ska arbeta på innan feriearbetet startar.

Vi skickar aktuell blankett till dig inför din anställning. Du kan med fördel även göra det digitalt via Polisens webbplats.

Kontakt
Porträttbild på Per Karlsson

Arbetsmarknadsvägledare

Pär Karlsson

0652-360 24, 072-534 17 00
par.karlsson@nordanstig.se

Skicka ett meddelande till oss

Porträttbild på Richard Richardsson

Arbetsmarknadsvägledare

Richard Richardsson

073-092 50 57
richard.richardsson@nordanstig.se

Skicka ett meddelande till