MENY

Folkhälsopriset

Folkhälsopriset – ett pris som ska lyfta goda exempel på bra folkhälsoarbete i kommunen!

Flera människor håller varandras händer och hoppar. I bakgrunden havet.

Att vi mår bra är betydelsefullt, både för oss som individer och för samhället i stort. Hälsa och välmående är viktiga faktorer för kommunens fortsatta utveckling. För att uppmuntra till aktiviteter vi mår bra av instiftar vi ett lokalt folkhälsopris.

Priset kan delas ut till arbetsplatser, skolor, föreningar, organisationer, företag eller enskilda personer som på ett utmärkande sätt arbetat för att främja hälsa eller förebygga ohälsa för Nordanstigs invånare. Den bästa, mest kreativa, effektivaste eller roligaste åtgärden belönas med
10 000 kronor och ska delas ut årligen i samband med Folkhälsodagarna.

Nominera senast 25 augusti

Vem förtjänar Folkhälsopriset 2024? Nominera dig själv eller någon annan, ett företag eller en förening som gjort något alldeles extra för Nordanstigsbornas hälsa!

Skicka din nominering med en kort beskrivning till folkhalsa@nordanstig.se eller ett brev till:

Nordanstigs kommun
Signe Fridell
Box 56
829 21 BERGSJÖ

Tomas och Carina Östlund

Tomas och Carina har under lång tid arbetat för hälsan hos Nordanstigsborna. Tomas utmärkte sig även inom tyngdlyftning, där han förutom sin egen tävlingskarriär, hjälpt många unga att förstå hur viktigt det är att träna rätt.

Motivering

"Med ett genuint engagemang och en fantastisk förmåga att se varje människa, gammal som ung, har de under årens lopp öppnat dörrar till bättre hälsa för många Nordanstigsbor. Med sitt outtröttliga och långsiktiga föreningsarbete har särskilt Tomas givit unga möjlighet till en meningsfull och hälsosam fritid genom tyngdlyftningen. För sina fina insatser, och alltid med hjärtat i Nordanstig, tilldelas Tomas och Carina Östlund Folkhälsopriset 2023."

"Tomas och Carina Östlund får årets Folkhälsopris" (nyhet 2 september 2023)

Kontakt
Porträttbild av Signe Fridell.

Folkhälsosamordnare
Signe Fridell
0652-360 81
signe.fridell@nordanstig.se

Skicka ett meddelande till