Ung i Nordanstig åk 7–9

Alla elever årskurs 7–9 som åker skolskjuts med X-trafiks linjetrafik måste ha kortet Ung i Nordanstig. Elever som åker andra bussar och taxi behöver inte något färdbevis.

• Elever i årskurs 7-9 har busskortet Ung i Nordanstig.
  • Gymnasieelever har busskortet Ung i Gävleborg.

Eleven får använda kortet för resor mellan hemmet och skolan

De elever som åker med linjebuss (X-trafik) får ett skolkort som gäller för resor fram till kl 18.00 skolans läsdagar. Det gäller inte under lov. Skolkortet får användas för resor till och från skolan och hemmet där eleven är skriven (eller vid delad vårdnad; efter ansökan om extra skolskjuts, till den andra föräldern).

Ansökan om extra skolskjuts

För resor till och från fritidshem eller fritidsaktiviteter ska inte skolkortet användas

För egna resor efter skolans slut kan eleven köpa reskassekort eller ungdomskort.

Ung i Nordanstig

Alla elever i åk 7-9 som är folkbokförda i Nordanstigs kommun har fått ett busskort som består av årsbiljett för zon1 (inom Nordanstigs kommun) samt en fritidsbiljett (länsbiljett).

Personuppgifter måste finnas på kortet och det är personligt

För att kortet ska vara giltigt ska det vara försett med namn och födelsedatum. X-trafik skärper kraven på att namn och peronuppgifter ska vara ifyllda på kortet. Om uppgifterna saknas kommer en kontrollavgift på 600 kr att tas ut vid en upprepad förseelse.

Var rädd om kortet, det är en värdehandling!

Borttappade kort kostar 100 kr

Ett borttappat kort ska spärras på skolans expedition och för 100 kr får man ett nytt.

Trasiga kort

På skolan kan du kostnadsfritt byta ut ditt trasiga kort om det är utslitet. Om kortet medvetet har förstörts måste du ersätta kortet själv och får betala 100 kr.

Glömt kort

Har du glömt ditt skolkort får du av skolans expedition ett särskilt färdbevis för "glömt skolkort" (gäller inte gymnasieelever) så du kan komma hem från skolan den dagen.

Mer information om skolkort, Ung i Nordanstig och Ung i Gävleborg

Trafikupplysningen 0771 - 91 01 09