MENY


Sommaravslutning för femåringarna på Sörgården

Sedan i höstas har femåringarna på förskolan Stora Bålle hälsat på sina vänner på Sörgårdens särskilda boende i Bergsjö. Under tisdagen hölls sommaravslutning med sång, grillade hamburgare och maskrosutdelning.

Initiativet Tillsammans i Nordanstig (TiN) startade i november förra året och är ett samarbete mellan äldreomsorgen, förskolan och kost- och städenheten. Femåringarna på Stora Bålles förskola i Bergsjö har vid fyra tillfällen hälsat på hos de boende på Sörgården och hittat på olika saker tillsammans. Träffarna har varit mycket uppskattade av alla inblandade, men kanske alldeles särskilt bland de äldre.

– Jag blir pigg och glad bara av att titta på dem, säger Annie Lundblad som i nästa ögonblick får en maskros av Thor, fem år.

Maskrosor delades frikostigt ut av alla barnen och sällan har väl ogräs uppskattats så mycket. Barnen bjöd också på Idas sommarvisa, Små grodorna och Hej kompis innan det var dags för hamburgerlunch i försommarvärmen. Parasoller och huvudbonader skyddade mot solen och juice släckte törsten hos både stora och små.

– Att se glädjen i de äldres ögon när barnen kommer och hälsar på har varit ovärderligt och barnen har längtat efter att få besöka sina nya kompisar, säger Lotta Lindgren, rektor. De yngre barnen pratar redan om när det blir deras tur att få gå till Sörgården.

Projektet har inte bara länkat samman barn och äldre. En positiv effekt är också det fördjupade samarbetet mellan verksamheterna.

– Det här projektet har varit otroligt givande och lyckat och vi kommer se till att detta fortsätter nästa läsår.

"Äldre och barn tillsammans i ny satsning" (9 november 2022)

"Vårlängtan och femåringar på Sörgården" (25 januari 2023)

Barn i grupp med två vuxna i bakgrunden.

För mer information

Lotta Lindgren, rektor
0652-367 48, ann-charlotte.lindgren@nordanstig.se