MENY


Vårlängtan och femåringar på Sörgården

Under tisdagseftermiddagen var det dags för femåringarna att hälsa på sina vänner på Sörgården igen. Tillsammans målade de på temat "vårlängtan".

När Sörgårdens lunchbar stängde för dagen på tisdagen bytte den skepnad till en större ateljé. På borden, som för säkerhetsskull hade plastats in, fanns stora pappersark, penslar och målarfärger och för att ge inspirationen en skjuts på traven spelades klassisk musik. Tillsammans målade barnen och de äldre stora, färgranna konstverk som sedan ska få pryda väggarna inne på Sörgården.

Umgänge över generationsgränserna

TiN, Tillsammans i Nordanstig är ett initiativ som syftar till att barn och äldre ska få tillfälle att umgås och göra saker tillsammans. Vid den första träffen i november bjöd barnen på sång och musik. Det planerade luciafirandet i december fick däremot ställas in på grund av förkylningar.

Vid denna andra träff bubblade samtalen runt borden. Alice, en av femåringarna, berättade glatt att hon snart fyller 6 år och i nästa andetag att hon är så glad för sin nya kompis Tea på Sörgården.

– Jag är inte ledsen, jag är så väldigt glad. Jag skulle vilja krama om dem allihopa, sa Tea Svedberg och torkade tårarna.

Avslutningsvis serverades smörgåsar, fruktsallad och rosa mjölk innan det var dags att skutta tillbaka till förskolan igen. Den rosa mjölken med jordgubbssmak uppskattades nog mest av de yngre besökarna.

"Äldre och barn tillsammans i ny satsning" (9 november 2022)

El äldre kvinna tittar när en liten pojke målar med vattenfärg.

Annie Lundblad och Thor Brun målade tillsammans.

För mer information

Lotta Lindgren, rektor
0652-367 48, ann-charlotte.lindgren@nordanstig.se