MENY


Fyra får omvårdnadsstipendium 2024

Namazzi Jezzy Flore, Madeleine Forsman, Molly Söderbäck och Nellie Hägg får årets omvårdnadsstipendier. Under måndagskvällen uppvaktades de med blommor och diplom.

Omsorgsutskottet delar varje år ut ett stipendium till elever som är skrivna i Nordanstig och går sista året på gymnasieskolans omvårdnadsprogram. I år fick fyra elever ta emot stipendium för omvårdnadsstuderande:

Namazzi Jezzy Flore, Gnarp, Omvårdnadsprogrammet, Sundsvalls praktiska gymnasium

Madeleine Forsman, Bergsjö, Omvårdnadsprogrammet, Sundsvalls praktiska gymnasium

Molly Söderbäck, Bergsjö, Omvårdnadsprogrammet, Bromangymnasiet

Nellie Hägg, Ilsbo, Omvårdnadsprogrammet, Bromangymnasiet

Förutom att alla erhållit fullständiga slutbetyg, som är ett av kriterierna, är de goda representanter för såväl vård- och omsorgsyrket som utbildningen, uppvisar hög social kompetens, god omvårdnads- och omsorgskompetens och visar bra kamratskap.

Omsorgsutskottets ordförande Stefan Nybom delade ut stipendierna om 2 000 kronor vardera i samband med kommunfullmäktiges sammanträde på Bergsjögården. Stipendiaterna fick också varsin vacker blomsterbukett och ett inramat diplom.

Stipendium för omvårdnadsstuderande

En ung man och två unga kvinnor med buketter och diplom i händerna.

Namazzi Jezzy Flore, Nellie Hägg och Madeleine Forsman är 2024 års omvårdnadsstipendiater. Saknas på bilden gör Molly Söderbäck. Foto: Nordanstigs kommun