MENY


Första matavfallstömningen i Harmånger på torsdag

Nu på torsdag den 25 januari tömmer vi matavfallskärl för första gången och det blir i Harmånger där bruna tunnor körts ut. Kom ihåg att ta upp hållare och påsar innan tömning.

Det är viktigt att plocka upp påshållaren och bunten med matavfallspåsar ur den bruna tunnan senast onsdag 24 januari, annars hamnar de i sopbilen.

– Vi ber alla som fått sin bruna tunna att snarast ta upp hållare och påsar ur tunnan. Är du inte hemma, be en granne eller någon annan att plocka upp det. Det kostar både miljö och pengar annars, alldeles i onödan, säger Jimmy Nilsson, chef för Avfall och återvinning.

Titta i tunnorna innan du drar tillbaks dem

Av fordonstekniska skäl måste vi vid det första tömningstillfället den 25 januari köra två vändor. Det innebär att vi först tömmer den bruna matavfallstunnan och sedan kommer tillbaka en vända till för att tömma den gröna för restavfall. Titta därför i båda tunnorna så att de är tömda innan du drar in dem från vägen. Låt båda kärlen stå ute klockan 06.00-22.00.

När vädret är växlande är det viktigt att se till att påsarna inte frusit fast i kärlet. Se också till att det är ordentligt skottat runt sopkärlen så att sopbilen kommer åt att tömma.

En bunt matavfallspåsar och en påshållare av plast.

Foto: Nordanstigs kommun

För mer information

Matavfall | Nordanstigs kommun