MENY


Ny idrottshall tar form i snövintern

Trots kyla och stora snömängder rullar bygget av den nya idrottshallen i Bergsjö på enligt planen. Just nu pågår montering av stommen.

Bergsjös och hela Nordanstigs nya idrottshall växer fram dag för dag. Den fasta byggkranen är ersatt av två mobila kranar. Den ena används till montage av idrottshallens trästomme, medan den andra monterar mellanbjälklag i omklädningsdelen.

Bra fart trots kylan

Förbipasserande kan se att bygget nu har tagit ordentlig fart efter höstens grund- och gjutarbeten. Både hall och länkbyggnaden som kommer att inrymma omklädningsdelen håller, trots stora mängder snö och sträng kyla, bra fart.

Montaget av stommen som inletts den här veckan beräknas pågå till vecka 5. Men redan veckan innan levereras takstolarna som står näst på tur att monteras.

Följer tidplanen

Andra veckan i februari ska takplåten monteras. Hallens väggelement tillverkas på plats och monteras löpande. Byggets intensiva skede innebär många transporter fram till mitten av februari.

Överlag följer bygget tidplanen, men länkbyggnaden ligger lite efter på grund av vädret. Bedömningen är att hallen trots det kommer att kunna tas i bruk hösten 2024, helt enligt tidplanen.

Läs mer om bygget och andra projekt

Översiktsbild över ett större bygge i vintermiljö.

Den så kallade länkbyggnaden kommer att inrymma nya omklädningsrum.

Översiktsbild över ett större bygge i vintermiljö.

Resning av stommen inleddes under den här veckan. Andra veckan i februari planeras takplåten komma på plats.

För mer information

Mac Herrmann, projektledare
0652-360 52, mac.herrmann@nordanstig.se