MENY


Bill tar Greiber till slottet

Vid gårdagens besök i Nordanstig fick landshövding Per Bill inte bara med sig nya idéer och tankar – han fick även en tavla målad av den lokale konstnären Gunnar Greiber att ta med hem till Gävle slott.

Per Bill, landshövding i Gävleborgslän, besökte igår Nordanstig för samtal med kommunchef Erik Hedlund och kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg.

– Landshövdingen besöker oss med jämna mellanrum för att diskutera frågor som gäller länet, berättar Erik. Den här gången pratade vi bland annat om social hållbarhet, där vi gärna ser ett gemensamt arbete i länet kring folkhälsa.

Andra ämnen som diskuterades var utveckling av gröna näringar för energiförsörjning, nya sätt att arbeta med strandskydd och ett gemensamt arbete mot narkotika.

Konst från länet

Den konstintresserade Bill fick även en gåva – en tavla målad av Gunnar Greiber. Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg överlämnade tavlan som kommer att pryda väggarna på Gävle slott.

Det är inte första gången Greiber visas på slottet. För snart tre år sedan ställdes delar av hans konstsamling ut som en del av "Kultur på slottet". Nu tar alltså en av hans tavlor en permanent plats bland andra konstverk från länet i landshövdingens residens.

Två män med en tavla framför ett kommunkontor.

Kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg överräckte en tavla målad av Gunnar Greiber till Per Bill, landshövding i Gävleborgs län.

En tavla med motiv av två träd med vita blommor.

Tavla målad av Gunnar Greiber. Utan titel.

För mer information

Erik Hedlund, kommunchef
0652-360 89, erik.hedlund@nordanstig.se