MENY


Ny näringslivsstrategi tar sikte på 2030

Tillsammans med näringslivet och kommunens politiker har en ny näringslivsstrategi för de kommande åren tagits fram. Strategin utgår från kommunfullmäktiges övergripande mål.

Kommunfullmäktige antog 29 maj en ny näringslivsstrategi för åren 2023 till 2030. Dokumentet, som är kommunens verktyg för arbetet med företagar- och näringslivsfrågor, slår fast att näringslivet är en viktig del av samhället och för att skapa tillväxt i vår kommun. Som grund för näringslivsstrategin ligger kommunorganisationens övergripande mål:

  • Befolkningstillväxt
  • Ökad utbildningsnivå
  • Ökad jämlikhet och folkhälsa
  • Minskad miljöpåverkan och högre biologisk mångfald

Arbetet med strategin har pågått under ett drygt år och dialogerna har involverat såväl små som stora företag. Även Näringslivsrådet med representanter från både kommunen och företagen har varit en viktig del i arbetet. Inför framtagandet genomfördes omvärldsanalyser och en bakgrundsrapport togs fram som stöd i dialogerna.

– Strategin blir ett centralt verktyg för att fördela våra resurser och på bästa sätt bidra till kommunens utveckling. Vi vill även lyfta fram den gedigna bakgrundsrapport som ligger till grund för strategin och som går att fortsätta arbeta vidare på i framtiden, säger Mia Järliden, näringslivschef.

Ta mig till den nya näringslivsstrategin

Handskbekädda händer som slipar på en industri.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef
0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se