MENY


Har du tillräckligt i skafferiet för en kris?

Under Krisberedskapsveckans första dag var våra samordnare på plats på ICA Starks i Harmånger för att prata hemberedskap. På torsdag kan du träffa dem i Bergsjö.

Beredskapssamordnarna Cecilia Vestman Nygårds och Thomas Johnson stod i entrén och pratade med kunder om vad som kan vara bra att ha extra av i skafferiet inför en eventuell kris.

– Många har varit nyfikna och ställt frågor och det har gått åt ganska många exemplar av broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”, säger Cecilia Vestman Nygårds.

"Väl förberedda"

Årets tema för Krisberedskapsveckan är mat och syftet är bland annat att höja medvetenheten kring livsmedelsförsörjningen i landet.

Den här dagen var det en stor andel av besökarna som hade en hög grad av självförsörjning.

– Här i Nordanstig är många väl förberedda med ofta både eget vatten och till exempel egenodlade grönsaker, men det finns fortfarande saker som kan vara bra att få prata om.

Ny chans på torsdag

Till exempel var det flera som funderade på vad som händer i Ryssland och hur elpriserna påverkar plånboken, säger Thomas Johnson.

Under veckan kommer Thomas och Cecilia att fortsätta besöka fler livsmedelsbutiker. På torsdag 29 september finns de på Bergsjöhallen mellan klockan 9 och 11.

Krisberedskapsveckan arrangeras sedan 2017 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Läs vår tidigare nyhet om Krisberedskapsveckan

En man och en kvinna delar ut broschyrer i entrén till en livsmedelsbutik.

Intrycket är att det finns en en hög grad av självförsörjning i vår kommun, enligt Thomas Johnson och Cecilia Vestman Nygårds, som under måndagen pratade krisberedskap med kunderna på ICA Starks i Harmånger.

För mer information

Cecilia Vestman Nygårds, berdeskapssamordnare
0650-380 08, cecilia.vestman-nygards@hudiksvall.se

 

Thomas Johnson, civilförsvarssamordnare
0650-297 34, thomas.johnson@hudiksvall.se