MENY


Strömsbruk laddar inför årets firande

Med namnkunniga artister, kultur och historia – och en ”350-årspiñata” – hyllas Strömsbruk som på dagen fyller jämnt. Arrangörerna med Strömfacklan i spetsen utlovar folkfest med fri entré.

Nu bullar Strömsbruk upp inför den största händelsen på år och dag i det lilla samhället. Lördag 27 augusti är det 350 år sedan Karl XI satte sin signatur på det privilegiebrev som ledde fram till Ströhms Bruk och sedermera dagens Strömsbruk.

En dag med något för alla

Bemärkelsedagen firas med vad arrangören hoppas blir en folkfest i Herrgårdsparken i Strömsbruk. Aktiviteter för barn och familjer som exempelvis hoppborg, 350-årspiñata, mat och gofika med dopp utlovas. På scenen ställer sig namnkunniga artister som Östen med Resten och sångerskan Nina Söderquist.

Ströms Bruksorkester och barn från Stallbackens förskola framträder också från Björlingpaviljongen.

Kommunen medfinansierar

Konferencier är skådespelaren och uppskattade auktionisten Cia Olsson, som också berättar historien om Strömsbruk och bygdens kultur. Festligheterna pågår mellan klockan 13 och 16.

Nordanstigs kommun medfinansierar genom projektbidrag Strömsbruks 350-årsfirande som dessutom har fri entré. Företrädare för kommunen kommer förstås att finnas på plats för att gratulera.

Läs vår tidigare nyhet om Strömsbruks 350-årsfirande