MENY


Späckat program när Strömsbruk firar 350 år

I år fyller Strömsbruk 350 år. Orten är full av kultur och historia – och av engagemang! Det visar inte minst Strömfacklans digra program som fyller jubileumsåret med något för alla.

Det har kallats ett mönstersamhälle och under byns glansdagar hade bruket hela 900 anställda. Strömsbruk är fortfarande en mycket vacker ort full av historia och med en absolut närhet till hav och natur.

I augusti har 350 år passerat sedan Karl XI satte sin signatur på det privilegiebrev som ledde fram till Ströhms Bruk och sedermera dagens Strömsbruk.

Familjedag med hemlig gäst

Jubileum ska förstås firas och föreningen Strömfacklan har samlat 16 föreningar i 21 evenemang på tio platser under jubileumsåret. Närmast ligger Gökotta på Kristi Himmelfärdsdag redan nu på torsdag.

Huvudnumret under året blir förstås självaste födelsedagen den 27 augusti med familjedag i parken och hemlig artist på scenen. Dagen avslutas med lyskväll på Skutbryggan.

Programmet under året rymmer något för alla. Strömfacklan arrangerar nationaldagsfirande med stor kak- och tårtbuffé i Strömsbruks park. Alla är välkomna, parken är lättillgänglig även för personer med funktionshinder, lätt att hitta och dessutom nära busshållplatsen.

Motorer, saft och glass

För motorintresserade blir det både en mopedträff och en fordons- och nostalgiträff under juni. Redan 4 juni öppnar Holmens förädlingsanläggning i Strömsbruk grindarna mellan 12 och 15 och bjuder in allmänheten till öppet hus – och på kaffe, saft och glass. Anläggningen fyller för övrigt 40 år i år.

Nordanstigs kommun bidrar till jubileumsfirandet genom projektbidrag.

Läs mer om våra bidrag

Ett bord fullt av tårtor, fikabröd och Sverigeflaggor utomhus i solen.

För mer information

Strömbruk 350 år:
www.strom350.se


Bidrag till föreningar
Helena Havela, handläggare
0652-360 15, helena.havela@nordanstig.se