MENY


Vårstädning med prischans på söndag

På söndag kan du hjälpa till att göra vår fina kommun ännu finare. Plocka skräp på FN:s Världsmiljödagen och få chansen att vinna hållbara priser.

Söndag 5 juni är det Världsmiljödagen, en global FN-kampanj för att stärka engagemang och kunskap i miljöfrågor. Årets tema är En enda jord. Temat visar på vikten av att leva hållbart i harmoni med naturen och att ställa om till en grönare livsstil. Temat ska uppmuntra alla människor till att engagera sig och jobba aktivt med miljön för att uppnå resultat och hitta nya lösningar.

Tävla om fina priser!

Delta i Världsmiljödagen genom att plocka skräp med vänner och familj. Hittar ni nåt knasigt skräp? Plockar ni jättemycket eller hittar ni något väldigt litet som ändå kan vara farligt om det blir kvar i naturen? Dokumentera gärna och lägg upp i sociala medier med #hållsverigerent #onlyoneearth och #världsmiljödagen 2022 så är du också med och tävlar om fina hållbara priser.

Skräpplockarkit finns att hämta i kommunkontorets reception.

Klimatsekreteriatet och Uppsala universitet har under 2021 tagit fram Nordanstigs kommuns koldioxidbudget. Syftet med en koldioxidbudget är att tydligt visa de utmaningar som vi som lever och verkar i Nordanstig står inför när det handlar om att minska vår klimatpåverkan.

Läs mer om kommunens koldioxidbudget

Bilden visar hur en person böjer sig ner och plockar upp en coca-cola-burk ur gräset.

För mer information

Anna Hesselgren Heijbel, miljöstrateg
0652-362 84, anna.hesselgren-heijbel@nordanstig.se