MENY


Hasselabygdens Golfklubb slår ett slag för Hassela

I mitten av april är golfbanan fortfarande inte upptinad och klubbhuset kallställt, men det står inte på förrän det är dags att förbereda inför säsongen, bara värmen kommer.

Golfbanan är belägen ett par kilometer från centrala Hassela längs vägen mot Delsbo. Läget är naturskönt med utsikt över skog, vatten och ängsmark. När banan anlades 1992 var det en 9-hålsbana som sedan växt till 18 hål. Klubben har ungefär 200 medlemmar.

Fastigheten ägs av Emil Karlsson och Franshammars Företagsutveckling AB och herrgården inrymmer numera hyresboende. Marken arrenderar golfklubben till största delen av Holmen Skog som de har ett bra samarbete med.

– All verksamhet drivs idellt men vi har säsongsanställda nu på somrarna som sköter banan, säger Peter Sjöberg, klubbens ordförande. Vi har drivit kaféet ideellt själva under flera säsonger, men det blir för mycket arbete och därför söker vi någon som kan driva den delen. Fika och matservering i anslutning till banan är en service som de flesta golfspelare efterfrågar.

Utveckling framåt

De flesta klubbmedlemmarna kommer från närområdet och Sundsvallsregionen, men spelare från andra platser har också upptäckt banan. För att öka medlemsantalet och omsättningen planerar klubben att jobba mer med marknadsföring. En bra matservering är viktig för att öka attraktionskraften, men helst ska det finnas en golfshop också. Många av medlemmarna är äldre och klubben vill erbjuda aktiviteter som kan väcka intresse hos de yngre för sporten.

Golfandet är en väderberoende aktivitet vilket gör att besökarantalet alltid varierar varje säsong. Säsongen 2023 fick en mycket bra start, men den andra halvan av sommaren minskade besökarantalet rejält på grund av vädret.

– Golfbanan har alltid varit en viktig del av Hasselabygden, och den är det fortfarande, säger Catharina Sjöberg, medlemsansvarig i klubben. Vi får ofta beröm för hela upplevelsen, att banan ligger så vackert och är rolig att spela på, i lugn och rogivande miljö.

Men det behövs fler aktiviteter för att få Hassela att blomstra mera säger Peter Sjöberg.

– Vi är glada över att det satsas på Hassela Ski Resort de närmaste åren. Alla verksamheter och människor som bor här måste engagera sig och samarbeta för att skapa tillväxt! Hassela är fantastiskt och vi måste bli bättre på att tala om det. Landsbygden erbjuder trygghet, lugn och livskvalitet i en annars så stressad och orolig värld.

Hasselabygdens Golfklubb besöktes den 16 april 2024 av Camilla Eriksson, destinationsutvecklare på näringslivsenheten. Från Hasselabygdens Golfklubb deltog Peter Sjöberg, ordförande, Catarina Sjöberg, medlemsansvarig och alltiallo och Anders Andersson, banchef.

En golfvagn med klubbor i ute på en golfbana och texten "Företagsbesök 2024" intill.

För mer information

Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare

0652-367 64, camilla.eriksson-udden@nordanstig.se