MENY


”En dörr in” – vägen till det egna företaget

Det började med ett samtal till kommunen med önskemål om hjälp med myndighetskontakter och tillstånd. Vår tjänst ”En dörr in” blev Ammars och Marias väg till ett eget företag.

Sedan i höstas driver Ammar Alsiyouri och hustrun Maria, Torsdags Bil Tvätt & Rekond i Bergsjö. Vår näringslivsenhet gjorde nyligen ett besök i företagets lokaler i före detta Syltfabriken i utkanten av Bergsjö.

Här har Ammar och Maria möjlighet att ta hand om kundernas bilar året runt. Den huvudsaklige verksamheten är tvätt och rekonditionering av bilar, både mot privatkunder och företag. På sikt är planen att även erbjuda foliering av bland annat bilar, något som Ammar utbildat sig inom. Att det finns en efterfrågan står klart, flera företag har redan hört sig för om tjänsten.

Miljövänlig ångtvätt

Till en början fokuserar Torsdags Bil Tvätt & Rekond på just biltvätt och rekond. Kanske kan det beskrivas som en smygstart för kundens upplevelse och kundnöjdheten är viktig för paret.

– Vi vill att kunden ska vara nöjd och rekommendera oss vidare till andra. Därför har vi inte satsat så hårt på marknadsföring nu i början. Vi vill växa långsamt tillsammans med kunderna, säger Ammar.

Att deras verksamhet ska vara miljövänlig är också viktigt, därför har de satsat på ångtvätt.

"Hjälper varandra"

Maria och Ammar Alsiyouri flydde kriget i Syrien tillsammans med sin äldsta dotter som då var tre år. Först kom de till Västerås, men sedan en tid är familjen bosatt i Jättendal. Maria och Amar berättar att de till en början inte kände någon i Nordanstig. De hade heller aldrig varit med om en riktig vinter.

– Vi tyckte att det var konstigt att vår dotter skulle vara ute på dagarna med förskolan när det var så mycket snö och kallt. Vi förstod inte då att med varma kläder går det bra. Vi har också kommit våra grannar nära, nu umgås och hjälper vi varandra, säger Maria.

Närheten viktig

När Ammar och Maria kontaktade kommunen kunde de få hjälp med både de handlingar och tillstånd som behövdes, men också med myndighetskontakter genom konceptet ”En dörr in”. Närheten är något de beskriver som väldigt positiv. Närheten mellan hemmet och företaget är också viktig.

– Vi vill vara i Bergsjö, därför satsar vi på vårt företag här, säger Ammar. Med fyra barn mellan två och tolv år är det skönt att ha verksamheten nära.

Och om allt går enligt deras planering hoppas de anställa en till medarbetare för att kunna erbjuda sina tjänster med ångtvätt på fler platser i kommunen.

Torsdags Bil Tvätt & Rekond besöktes av Jenny Norberg, näringslivsutvecklare.

En man och en kvinna vid en blå bil i en tvätthall.

Maria och Ammar Alsiyouri driver Torsdags Bil Tvätt & Rekond i Bergsjö.

För mer information

Jenny Norberg, näringslivsutvecklare
0652-362 38, jenny.norberg@nordanstig.se