MENY


Hög profil på nätet lyckokast för Åsas firma

I Åsa Myrstens företag klisterdekaler.se kombineras intresset för konst och design med lokalt företagande. Genom att gå från stora egna lokaler till internetbaserad handel fick firman till slut sin rätta form.

Egentligen hade Åsa Myrsten tänkt sig ett jobb inom konsten. Hennes stora intresse är nämligen att måla och designa. Men livet ville annat och som generationsskiftare till pappas företag Plaståtervinning i Strömsbruk AB blev vägen en annan.

Omstrukturerade företaget

Livet kan också öppna nya möjligheter och det som skulle bli Myrstens Grafik AB började 2007 som en liten verksamhet hemma. Bra produkter inom profil, reklam och tryck, dessutom till bra priser, var affärsidén. Allt eftersom efterfrågan växte byggde makarna Åsa och Peter Myrsten ut maskinparken. Åsa skötte tryck på kläder och Peter ansvarade för skyltar och dekorer. Efter att ha köpt skolan i Strömsbruk etablerades verksamheten där. Det var fullt upp och de sa aldrig nej till en förfrågan eller beställning.

Det kan lätt bli lite för mycket av det goda, särskilt i en familj med flera företag. När dygnets alla timmar inte räckte till behövde något göras. Åsa och Peter sålde lokalerna, delar av maskinparken och strukturerade om.

"Kunderna som hittar oss"

Numera är försäljningen helt webbaserad. Från mestadels lokala kunder är de nu spridda över hela Sverige och även utanför landets gränser. All marknadskommunikation utgår från webbadressen klisterdekaler.se även om företaget Myrstens Grafik är detsamma. Affärsmodellen har varit lyckosam, berättar Åsa Myrsten.

– Det är kunderna som hittar oss mer än att vi hittar dem. Och det är allt ifrån den lilla enskilda företagaren till företag med 1 000 anställda. Och vi har några som vi inte får berätta för andra om, skrattar Åsa hemlighetsfullt.

Fler egendesignade produkter

I dag är det hon som sköter det mesta i företaget. Förutom att hjälpa kunder med profilkläder och annat i reklamväg har Åsa tagit fram egendesignade produkter, främst mot ridsporten och islandshästar. Allt från muggar, mössor, kepsar till smycken och inredningsprodukter tas fram. Inredningsprodukter som baseras på Åsas konst erbjuds också, exempelvis brickor.

Näringslivsenheten kan konstatera att någon brist på kreativitet verkligen inte råder hos Åsa Myrsten och klisterdekaler.se. Med varsin nyinköpt islandshästmössa tackar Mia och Jenny för ett trevligt besök!

Klisterdekaler.se besöktes av Mia Järliden näringslivschef och Jenny Norberg näringslivsutvecklare.

En kvinna står vid en tryckmaskin för att trycka på kläder.

Trots namnet dekaltryck.se erbjuder Åsa Myrsten en mängd olika profil- och reklamprodukter.

För mer information

Jenny Norberg, näringslivsutvecklare
0652-362 38, jenny.norberg@nordanstig.se