MENY


Gnarps pulshöjande dragare vill fortsätta växa

Från en enkel paintballanläggning har Äventyrsladan i Gnarp vuxit till ett besöksmål och med tiden blivit en av kommunens stora dragare med tusentals besökare. Vår näringslivsenhet tittade in för att ta pulsen på företaget där alla dagar är ett äventyr.

Äventyrsladan i Gnarp startade när Kenny Hansson med familj lämnade Gävle för Gnarp. Själva gården hade familjen haft ögonen på sedan tidigare, men den var inte till salu. När den så småningom blev det slog familjen till och flyttade norrut. Men drömgården var inte bara ett vackert hus till familjen. Frågan var om gårdens stora lada kunde användas till annat än att förvara dammigt skrot.

Svaret kom efter att Kenny provat på paintball. Sedan starten av paintballanläggningen 2006 har utbudet av aktiviteter vuxit för varje år, de flesta pulshöjande äventyr eller spännande tävlingsmoment. Intresset för äventyr delar Kenny med övriga familjen.

Något för alla

Successivt har verksamheten byggts ut och gårdens delar renoverats. Möjligheten till aktiviteter både inne i ladan och ute ger flexibilitet och gör Äventyrsladan mindre beroende av vädret. Lasergame, gellyball, mångkamp, bungyeject och hoppborgar är några av aktiviteterna vid sidan av paintball. Och mer är på gång.

– Inför 2024 vill jag bygga en utomhusbana på gräs med elbilar för de mindre barnen. Om kalkylen håller ska tilläggas, säger Kenny.

Här finns redan något för både barn och vuxna. Framför allt är det gruppbokningar som fester, svensexor, möhippor och barnkalas. Företag bokar också anläggningen för teambuilding, företagsretreat och andra event. Mat och fika sköts via catering av lokala leverantörer som bland andra MEFood & Catering i Gnarp.

Äventyrsladan lockar besökare från både nära håll och lite längre bort. Äventyrslystna från angränsande län är inte ovanligt och varje år tar anläggningen emot tusentals besökare.

Populärt under pandemin

Till skillnad från många andra hade Äventyrsladan en stadig ökning av antalet besökare under pandemin, givetvis efter anpassning till de restriktioner som gällde. Det fanns ett tydligt sug efter något roligt, berättar Kenny Hansson. Målet nu är att fortsätta att växa.

– Så länge vi gör ett bra jobb och ger våra kunder bra service och upplevelser så kommer vi fortsätta att växa de kommande åren. Många vet fortfarande inte om oss, säger Kenny Hansson.

Sommaren och hela året 2023 har varit riktigt bra för Äventyrsladan med massor av besök. Det borde borga för att satsningen är på helt rätt väg.

Besöket hos Äventyrsladan är ett led i näringslivsenhetens dialoger med det lokala näringslivet. Besöket gjordes av Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare.

En man lutar sig mot några bildäck utomhus.

Äventyrsladans planer är att fortsätta att växa, säger ägaren Kenny Hansson.

För mer information

Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare
0652-360 00, camilla.eriksson.udden@nordanstig.se