MENY


Temakvällar om besöksnäringens hörnstenar

Ensam är inte alltid stark. Med samverkan går det att komma så mycket längre. Det berättade två föreläsare vid den första av en serie tematräffar som arrangeras av vår näringslivsenhet.

Den första av tre tematräffar riktad till företag inom besöksnäringen hölls häromveckan på Älvstalodges i Jättendal. Inbjudna företagare från näringen och föreningsfolk fick lyssna till två föreläsares erfarenheter, men också Älvstalodges ägare Heidi Gollut om hennes och makens val att flytta till Sverige.

Sara Danvind från Länsstyrelsen Gävleborg informerade om coachning, studiebesök, utbildning och annat inom naturturism som länsstyrelsen kan stötta med. Inte minst är myndigheten en viktig del genom samverkan med vår näringslivsenhet.

Tips och råd om företagande

Samverkan var också kvällens tema, något som varit viktigt för kvällens första föreläsare, Helena Brusell från Trolska Skogen. Hon berättade om företaget och hur det tack vare samarbete, utvecklats till vad det är idag. Genom samverkan har många idéer blivit verklighet, som att virka en sjö, samodling och utbildning av nya teaterförmågor.

Marcus Eldh föreläste om egna erfarenheter av samarbete och om hur han startade sitt företag Wild Sweden tillsammans med flera parter. Marcus gav goda tips och råd om företagande, produktutveckling, paketering och förstås om samarbeten med andra. Konkreta tips utifrån en modell om hur och vad man kan göra var uppskattat.

Två nya teman i höst

Kvällen avslutades med frågor, samtal och diskussion om idéer, vad som kan förverkligas och vad som kan göras härnäst? Frågor som var behoven finns hos respektive företag, önskade utbildningsinsatser och studiebesök, och hur näringslivsenheten kan stötta, avhandlades.

Näringslivsenhetens kommande tillfällen i temaserien handlar om hållbarhet respektive digitalisering.

18 oktober:

Hållbarhet inom besöksnäringen med Anna-Lena Wallin från Destination Järvsö och Helena Brusell från Trolska Skogen.

15 november:

Digital marknadsföring för besöksnäringen

Utförligt program med inbjudan kommer att skickas till besöksnäringsföretagen via mail.

En grupp människor lyssnar till en kvinnlig föreläsare.

Helena Brusell berättade om hur samverkan varit viktig för Trolska Skogens utveckling.

För mer information

Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare
0652-360 00, camilla.eriksson.udden@nordanstig.se

Jenny Norberg, näringslivsutvecklare
0652-362 38, jenny.norberg@nordanstig.se