MENY


Älvstalodges är Heidi och Christophes nya liv

När Heidi och Christophe från Schweiz beslutade sig för ett lite lugnare liv valde de att bli turismföretagare i Jättendal. Efter två säsonger på Älvstalodges vet de vad gästerna vill ha – och förstår hur viktig dansen är för många.

Under många år drev Heidi och Christophe Gollut ett VVS-företag med ett 30-tal anställda i Schweiz. Ett så pass stort företag innebär mycket arbete, särskilt i en bransch där efterfrågan är stor och trycket att leverera högt.

Efter att Christophe drabbats av hälsoproblem valde paret att sälja sin verksamhet i hopp om få ett lite lugnare liv. Planen var att flytta någon annanstans och helt enkelt börja om.

Nyfikna på gården

Genom Heidis svägerska fick de tips om att gården i Älvsta, Jättendal, var till salu. Svägerskan hade vuxit upp på gården och familjen ägt den innan den såldes vidare. Nyfikenheten väcktes hos Heidi och Christophe, och efter ett besök och lite funderingar beslutade de sig för att slå till och köpa gården 2022.

Sedan dess har de renoverat och investerat i anläggningen samtidigt som verksamheten har varit igång. Heidi minns den första öppna helgen sommaren 2022. De hade ett bröllop inbokat på anläggningen och brudparet kom åkande i en fin bil och parkerade på gården framför alla sina gäster.

– Vi stod bakom huset och grät av lycka för att vi hade lyckats få till det! berättar Heidi.

Fler investeringar på gång

För det var mer jobb än vad de tänkt sig att få allt i ordning som de ville ha det, och att få allt klart tills de här första gästerna skulle komma.

Efter en andra sommarsäsong har Heidi och Christophe Gollut lärt sig mer om vad gästerna efterfrågar och vad de kan göra för förbättringar – både för dem själva och för gästerna. Inför nästa sommarsäsong finns flera planer framåt som paret ska räkna på innan de fortsätter med sina investeringar.

Som nya i Jättendal har Heidi och Christophe också lärt sig hur viktig dansen är för många runt om i trakten.

– När vi köpte anläggningen visste vi ingenting om danserna på vår loge. Vi fick frågan om det gick att fortsätta med dem och utan att egentligen veta sa vi ja. För det har vi fått så många tack av dem som kommer hit för att dansa, säger Heidi.

Älvstalodges besöktes 30 augusti av Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Lars Hed, ledningsutskottets ordförande, Mia Järliden, näringslivschef och Jenny Norberg, näringslivsutvecklare.

Kvinna vid en apparat och i bilden texten "Företagsbesök 2023"

Heidi Gollut driver Älvstalodges tillsammans med sin man Christophe.

För mer information

Jenny Norberg, näringslivsutvecklare
0652-362 38, jenny.norberg@nordanstig.se