MENY


De startade obemannad handelsbod i Sörfjärden

Christoffer Idén Nordin och Emma Karlsson saknade en närbutik i Sörfjärden. Tillsammans med Per Svedenström tog de tag i saken själva och i slutet av juni öppnade Sörfjärdens handelsbod.

Bakgrunden var att Emma och Christoffer saknade en en butik för att handla det enkla. Det blev onödiga resor till Gnarp för att köpa ett paket kaffe på kvällen när det hastigt tagit slut.

Christoffer ringde grannen Per och lyfte frågan om de tillsammans skulle öppna en obemannad handelsbod i Sörfjärden. Anledningen till att Per fick frågan var att han tidigare drivit flera ICA-butiker. Christoffer, Emma och Per diskuterade lösningar och bestämde sig för att satsa. Från det första samtalet och fram till idag har det gått tre år.

Det var inte givet var butiken skulle placeras, men efter att de tittat på olika alternativ föreslog Per att butiken skulle placeras bakom planket vid hans fastighet. Grannarna fick frågan om det gick bra och ingen hade något att invända. Sedan gick allt fort: bygglovet blev godkänt och i april kördes boden till uppställningsplatsen. De sista invändiga arbetena gjordes på plats.

Rätt utbud viktigt

Utbudet i butiken är noga genomtänkt för att passa så många kunder som möjligt. Mejeriprodukterna är laktosfria, torrvaror som till exempel knäckebröd är glutenfritt. Varuleveranser sker genom ett samarbete med ett ICA Kvantum i Kvissleby. För att komma in i och handla i butiken behöver kunden ladda hem en app och logga in med bank-id. Det går att betala med både betalkort och swish i appen.

– Butiken har varit mycket uppskattad av kunderna. De är nöjda och vi har sålt av alla produkter vi tagit hem, berättar Emma Karlsson. Tanken är att det ska vara en säsongsbutik. Från 1 september har vi minskat på sortimentet eftersom kunderna är färre nu på hösten, men vi har öppet så länge vi säljer och täcker våra kostnader.

Sörfjärdens handelsbod besöktes av Mia Järliden, näringslivschef, Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare, Jenny Norberg, näringslivsutvecklare och Camilla Eriksson Uddén, destinationsutvecklare.

Emma Karlsson, Christoffer Idén Nordin och Per Svedenström.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se