MENY


Ekonomin gav Maria ny riktning i karriären

De utslitna tummarnas tid är förbi. I dag är det mesta digitalt hos Företagservice i Gnarp och företaget erbjuder de flesta ekonomitjänster som näringslivet kan behöva.

I 20 år har Företagservice i Gnarp AB varit den fasta platsen för Maria Berglund. Först som anställd och sedan 2010, som ägare. Företaget är väletablerat och hjälpte långt innan Maria kom in i bilden företag med allt som rör ekonomi.

I dag jobbar Maria Berglund tillsammans med Järd Lönnberg som anställdes 2017. De är något av ett radarpar och Maria tycker att det är lite gruvsamt framöver eftersom Järd inom något år går i pension och eventuellt ska ersättas.

Roligt med ekonomi

Att Maria Berglund skulle bli företagare eller landa på ett redovisningskontor var långt ifrån självklart. Som så många började Maria i vården, men kände efter några år att hon vill göra något annat.

Efter studier och en tid med andra arbetsuppgifter i kommunen sade Maria upp sig och hoppade på Tekla, Arbetsförmedlingens utbildning för kvinnligt företagande, vilket ledde henne vidare i karriären. Ekonomi visade sig vara roligt och efter en kompletterande utbildning i bokföring började Maria 2003 på Företagservice. Det blev en fullträff och efter sju år som anställd kunde Maria 2010 ta över som ägare.

Vanlig yrkesskada

I företaget finns lång erfarenhet inom redovisning och ekonomi. Bokslut, fakturahantering, deklarationer och egentligen allt som behöver göras under ett räkenskapsår, erbjuder Företagservice.

Utslitna tummar var förr – tro det eller ej – en inte helt ovanlig yrkesskada i redovisningsbranschen. Orsaken var all pappershantering. Numera är det mesta digitalt och Företagservice blir ofta involverat i kundföretagens egna digitala resor.

"Kul med mer folk"

Företagservice AB hyr lokaler på Ängebyvägen i Gnarp. I byggnaden, som ägs av Nordanstigs Bostäder, finns plats för fler företag att hyra in sig och det är något som Maria och Järd hoppas på.

– Det skulle vara kul med lite mer folk i lokalerna. Samarbete är alltid bra och fikastunderna skulle bli ännu trevligare, säger Maria Berglund.

Företagservice besöktes 28 mars 2023 av kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg, ledningsutskottets ordförande Lars Hed, kommunchef Erik Hedlund, näringslivschef Mia Järliden och Elisabeth Lindberg från Arbetsförmedlingen.

två kvinnor vid ett skrivbord

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se