MENY


Iggesund Forest har levererat över 1 miljon svärd

Iggesund Forest i Strömsbruk tillverkar svärd till skogsbruksmaskiner av högsta kvalité. Företagets klarblålackerade klinga syns väl ute i skogarna.

Företaget Iggesund Skogstjänst AB bildades under 1980-talet och drevs under de första åren som ett familjeföretag. Sedan 2011 ingår företaget i koncernen P. Wikström J:r AB som även äger Olofsfors AB.

Den ursprungliga verksamheten gick ut på att tillverka och renovera svärd, men med tiden fick personalen ett stort kunnande om hur svärd slits och i och med det föddes idéer om hur man skulle kunna konstruera och tillverka hållbara svärd. 

Ungefär trettio personer arbetar på plats i Strömsbruk. I produktionsanläggningen finns robotar som hanterar montering medan övrig tillverkning sker manuellt i CNC-styrda maskiner. Över 1 miljon svärd har hittills levererats världen över. Företaget som är marknadsledande i Europa ser stora möjligheter och verksamheten i Strömsbruk är viktig.

En ny anläggning har också startats i liten skala samlokaliserat med systerföretaget Olofsfors AB i Nordmalings kommun. Där arbetar nu två anställda och inom tre år ska hela flödet vara igång med cirka åtta anställda. 

Iggesund Forest i Strömsbruk besöktes den 8 februari 2023 av Mia Järliden, näringslivschef och Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare.

Christer Moberg, platschef på Iggesund Forest och Mia Järliden, näringslivschef. Foto: Tomas Ahlström

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se