MENY


På Circle K i Gnarp är det full fart från 06–24

Mats Frengen äger Circle K i Gnarp – en av cirka 300 fullservicestationer inom franchisekedjan Circle K Sverige. Att driva en mack idag innebär mycket mer än försäljning av drivmedel.

Mats Frengen bestämde sig tidigt för att han inte skulle ta över familjeföretaget, men allt blir inte som man har tänkt från början. Efter några år med jobb som asfaltsläggare och arbete på macken i Harmånger under vintersäsongen bestämde sig Mats för att ta över macken i Gnarp efter föräldrarna. På macken jobbar förutom Mats även hans fru Linda och flera anställda. Det är full fart från 06–24.

Drivmedel – och mat

Att driva bensinmack idag är inte samma sak som förr eftersom det förutom att sälja drivmedel också är stort fokus på mat och fika. Gästen ska servas med kaffe eller annan dryck och något att mätta magen med. Matutbudet styrs centralt av Circle K.

Fler laddstolpar

Just nu byggs det fyra laddstolpar för personbilar på macken i Gnarp och man förbereder för ytterligare två. Circle K centralt står för all logistik och alla kostnader när laddstolpar för elbilar byggs. De står även för utveckling av utomhusmiljön och delar av verksamheten inomhus. Ambitionen är att det 2030 ska finnas 1000 laddplatser på Circle K:s drivmedelsstationer runt om i Sverige.

Tankar om framtiden

De ökade drivmedelspriserna har inte påverkat omsättningen. Människor tankar och behöver något att mätta magen med eller bara en kaffe på resan precis som tidigare. Planer finns på att införa självscanning i butiken, men då måste lokalen anpassas för det.

En förändring som kommer är när E4 ska byggas om. Macken kommer vara kvar på samma plats med av- och påfarter i båda riktningarna. Under självaste byggtiden kan verksamheten påverkas, men det är inte något som Mats funderar över redan nu. Han har en bra dialog med Trafikverket. 

Circle K i Gnarp besöktes den 1 februari 2023 av Mia Järliden, näringslivschef och Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare.

För mer information

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se