MENY


Rolego – ett mångsidigt verkstadsföretag i Ilsbo

Rolego är ett verkstadsföretag som ligger i Ilsbo. Huvudprodukten är alla former av standard- och kundanpassade skopor samt legotillverkning av allt från chassidetaljer till ishockeyrinkar.

Rolego utför komplett tillverkning från ritning till färdig produkt. I verkstaden utförs skärning i gas- och plasmaskärmaskin, bockning upp till 250 ton, svetsning, kapning, borrning och bearbetning i fleroperationsmaskiner. Några av de stora kunderna är Huddig, SMP Parts, OilQuick, Staffare och Neova.

Rolego startades 1989 av Roland Lönnberg. Han gick i pension 2016 och då köptes företaget av Joakim Wernered och Peter Lönnberg som driver det sedan dess. Joakim har tidigare drivit flera företag i Stockholm, bland annat en båtfirma. Han tycker att det är fantastiskt att driva verksamhet i Nordanstig.

– Kostnaderna mot att hålla till i Mälardalen går inte att jämföra, säger Joakim. Vi har köpt loss lokalerna från vår granne och kund SMP Parts och det ger oss en bättre kontroll på våra kostnader. Att vi äger lokalerna har öppnat för investeringar. En investering vi gjort är nya fläktsystem för att förbättra luftkvaliteten i svetsrummet. Det har förbättrat arbetsmiljön avsevärt. En annan investering vi gjort nyligen var att bygga en helt ny svetshall där vi kan hålla ett eget bättre luftklimat för våra svetsare avskilt från den övriga verksamheten.

Rolego besöktes den 6 februari 2023 av Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare.

Joakim Wernered och Peter Lönnberg är både kolleger och delägare.

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se

 

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se