MENY


Tre företag under samma tak i Harmånger

Alldeles intill E4 i Harmånger finns tre butiker i en och samma byggnad: Kronan Outlet, Våfflerian och Himmelriket. Läget gör dem väl synliga och det är lätt för kunderna att hitta dit.

Kronan Outlet och Våfflerian

Kronan Outlet är en outletbutik och ett e-handelslager som drivs av Karin Benitez. Hon har lång erfarenhet av såväl modehandel som e-handel och tyckte att lokalerna med läget vid E4 i Harmånger passade bra för just outletförsäljning och e-handel. I maj 2021 öppnade hon butiken.

E-handeln är en tredjepartslösning vilket betyder att företag som redan har e-handel hyr in sitt lager och en logistiklösning. Ett exempel som finns på plats är barnleksaker. Vilka e-handlare som helst som behöver växla upp sin verksamhet till mer plats och lagerhållning är välkomna. Det kan till exempel var företag som startat verksamheten hemma i garaget.

En viktig nyckel för Karin är att skapa en helhetsupplevelse i Harmånger för kunden. En ambition har varit att erbjuda ett hälsosammare matstopp längs E4, men istället för en salladsbar blev det en våffleria för att möta hungriga barnfamiljers behov. Förutom våfflor med olika tillbehör serveras sallad serveras kaffe, te och läsk.

Att det finns en plats att äta på är viktigt om området ska kunna utvecklas, men det finns fler planer för området, bland annat en lekpark och hundrastgård. Tanken är att hela familjen, både tvåbenta och fyrbenta, ska få ett så bra stopp som möjligt.

Himmelriket

På Himmelriket möter vi Erika Saarenpää som driver företaget där hon tidigare varit säljchef.

– Vi arbetar med värdeorden lust, njutning och passion och vill på ett ansvarsfullt och roligt sätt hjälpa människor till ett bättre samliv, berättar hon. Ett av de största hindren är att bryta tabut kring sexualiteten och det vill vi göra genom att skapa trevliga och öppna miljöer för att informera och vägleda. Vi arbetar förutom i butiken också med homepartyn över hela Sverige.

På ett homeparty besöker Erica eller någon av hennes säljare privatpersoner eller företag med ett kit av produkter och ger professionell vägledning.

Företagen besöktes den 24 januari 2023 av Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare, Mia Järliden, näringslivschef, Erik Hedlund, kommunchef, Ola Wigg, kommunalråd, Lars Hed, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Andreas Högdahl, 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen samt Elisabeth Lindberg från Arbetsförmedlingen.

Karin Benitez, ägare, Lillebill Frelin, butikschef och Erica Saarenpää, platschef. Foto: Tomas Ahlström

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se

 

Mia Järliden, näringslivschef

0652-360 51, mia.jarliden@nordanstig.se