MENY


Nu tar vi ”En dörr in” till nästa nivå

Med uppemot tusen företag är Nordanstig en riktig företagarkommun. Men vi vill göra ännu bättre och utvecklar En dörr in-konceptet med fler kompetenser till företagens förfogande och mer väloljad samverkan.

För den som vill starta eller utveckla sitt företag kan administrationen upplevas som ett hinder. Sedan årtionden arbetar vi enligt modellen ”En dörr in”. Nu tar vi den till nästa nivå och samlar kompetens innanför dörren som ska underlätta ytterligare.

Flera nya funktioner

En dörr in innebär att den enda kontakt du behöver ta är med näringslivsenheten. Personalen lotsar dig till de kontakter du behöver för just ditt företagande. Det kan handla om bygglov, olika sorters tillstånd och rådgivning om energi- eller miljöfrågor – helt enkelt det mesta du kan behöva veta.

För att dina kontakter ska bli så smidiga som möjligt samlar vi nu en rad nya funktioner och kompetenser, till och med brandskyddsingenjör och polis. Vi gör det här för att underlätta och göra kontakterna med kommunorganisationen så smidiga som möjligt, samtidigt som vi tror att det kan utveckla Nordanstigs företagsklimat i positiv riktning.

Kortare handläggningstider

Grunden i En dörr in är samarbete och samverkan – utåt förstås med presumtiva och aktiva företagare, men också internt. Förutom kontakterna med företagen möts gruppen regelbundet för att dela kunskap och slipa in samarbetet.

För den som behöver kan hela En dörr in-gruppen göra besök på plats hos företagaren eller med de kompetenser som är relevanta för ärendet. Målsättningen är att tillsammans med företagaren underlätta och göra rätt från början. Det snabbar på uppstartsfasen, till exempel genom kortare handläggningstider.

Webbtips för bolagsfrågor

Bakom En dörr in finns de kontakter du kan behöva på lokal nivå. För övergripande företagarfrågor är webbplatsen verksamt.se en bra start. Här finns samlad information och tjänster från till exempel Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket.

Kontakta näringslivsenheten om du vill veta mer om En dörr in eller ta del av tjänsten.

Här är några av våra kompetenser

  • Miljöinspektör
  • Livsmedelsinspektör
  • Handläggare för alkoholtillstånd
  • Kommunpolis
  • Brandingenjör
  • Personal från Avfall och återvinning
  • Bygglovshandläggare
  • Byggnadsinspektör
  • Klimat- och energirådgivare
  • Näringslivsutvecklare.

Läs mer om Näringsliv och företagande och kontakta oss

Skatteverket och andra myndigheter på verksamt.se Länk till annan webbplats.

Tre män och två kvinnor står framför en tygridå.

Bygglov och tillsyn är några funktioner bakom En dörr in. Från vänster; Mikael Nilsson, Anna Månström och Ingemar Englundh från Tillväxt och service. Mia Järliden och Thomas Ahlström från näringslivsenheten.

För mer information

Thomas Ahlström, näringslivsutvecklare
0652-361 69, thomas.ahlstrom-agner@nordanstig.se