MENY


Ordning och reda nyckel till lönsamhet för Häggs Bildemontering

På Häggs Bildemontering AB i Ilsbo tar två generationer Hägg, Lennart och Mattias emot. Företaget har funnits i över 50 år och är det största i sitt slag i Södra Norrland.

Familjeföretaget Häggs Bildemontering drivs sedan 2017 av syskonen Mattias, Niklas och Caroline Hägg och har idag 25 medarbetare. Företaget tar främst emot trasiga bilar från försäkringsbolag. Bilarna töms på vätskor och plockas isär och delarna säljs sedan begagnade på nätet. Ibland kan större partier säljas till olika förmedlare nationellt och internationellt.

Det finns många delar på lager och att inte hitta dem innebär direkta intäktsbortfall. Därför är det viktigt med ordning och reda i lokalerna och alla delar ligger prydligt märkta.

Fler elbilar påverkar framtiden

Företaget är solitt och har en framgångsrik grundverksamhet, men man arbetar också aktivt för att hitta nya marknader och produkter. När allt fler av de fordon som tas emot är eldrivna ändras delvis förutsättningarna, men innebär också nya möjligheter och affärer. Mattias Hägg ser möjligheter till utveckling av hela företaget.

– Vi tittar på nya utvecklingsområden som snart kan komma att bli en del av verksamheten.

Häggs Bildemontering AB besöktes den 25 januari 2023 av Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare.

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se