MENY


Skyforest erbjuder smarta GIS-lösningar för skogsägare

Sedan några år tillbaka driver Johnny Johansson företaget Skyforest AB i Bergsjö. Affärsidén är att med hjälp av geografiska informationssystem optimera skogsägares planering och produktion. 

Johnny Johansson kommer från en företagarfamilj och har i många år varit verksam inom flygbranschen i Norge, men valde för ett antal år sedan att flytta tillbaka till Bergsjö. Företaget Skyforest föddes när Johnny såg möjligheten att med hjälp av ny teknik, drönare och geografiska informationssystem kraftigt optimera skogsägares planering och produktion. Företaget skapar nya verktyg för att effektivisera och få ut ett ökat värde av skogen. Kunden kan till exempel få en 3D-karta över sitt skogsinnehav där det går att se trädens höjd och klassificering.

Johnny ser en expansiv framtid för sina innovationer. Han tror att skogsägare mer och mer får insikt i vilka möjligheter hans tjänster innebär för planering och optimering i en bransch där mycket fortfarande görs manuellt genom uppskattningar och okulärbesiktningar.

Skyforest AB besöktes av Näringslivsenheten, HNA och NärLjus den 20 januari 2023.

Företagsbesök hos Skyforest.

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se