MENY


Jenny vill bidra till utvecklingen i Hassela

I Hassela träffar vi Jenny Baudou som tidigare i år blev ny ägare till Pensionat Hassela. I lokalerna är det full fart och en helt ny anläggning tar form.

Jenny Baudou arbetar till vardags som platschef på Sånga Säby kursgård på Ekerö utanför Stockholm och har lång erfarenhet av hotell, konferens och konceptutveckling. Det är redan tydligt vilket koncept som kommer att prägla Hassela pensionat i exempelvis färgval och känsla i utrymmen för umgänge. Det här är en plats där besökarna ska ha det lugnt och trevligt i naturnära miljö.

Vill bidra till utvecklingen på orten

Jenny har haft fritidshus i Hassela under många år och tillbringat mycket tid på orten och vill nu bidra till samhällsutvecklingen. Hon har redan tagit olika kontakter och samarbeten har börjat växa fram med andra företag. Eftersom boendekonceptet medför självhushåll kommer hon inte erbjuda lagad mat och där är samverkan med andra företag en viktig kugge för att möta gästernas förväntningar.

Stor potential för utvecklad turism

Jenny ser stor potential för utvecklad turism i Hassela där Hassela Ski Resort utgör en naturlig dragare, men där det även finns potential för fler säsonger med vandring och cykling. Redan idag finns tre golfbanor inom 45 minuters resa med bil.

Jenny kommer att jobba kvar som platschef på Ekerö under en tid framöver och pendla till Hassela.

På företagsbesöket den 28 november deltog Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande, Tor Tolander, ledamot i kommunstyrelsen, Lars Hed, ledamot i kommunfullmäktige, Erik Hedlund, kommunchef, Mia Järliden, näringslivschef och Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare.

En kvinna som sitter i en soffa.

Jenny Baudou har haft fritidshus i Hassela under många år och tillbringat mycket tid på orten. Nu vill hon bidra till samhällsutvecklingen i Hassela.

För mer information

Tomas Ahlström, näringlivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se