MENY


Kajutan – butik och mötesplats i Stocka

I Stocka driver Eva-Marie Bäcklund Kajutan, en livsmedelsbutik under Handlar'n som är ett koncept för mindre butiker. Men Eva-Marie har satsat bredare än så och har nu också ett kafé i lokalen. Hon bakar allt själv innan butiken öppnar på morgonen.

Utanför butiken finns lekytor för stora såväl som små och förhoppningsvis kan det tids nog bli en padelbana också. På sommarkvällar är det inte sällan livespelningar och hon får många förfrågningar från band som vill spela.

Som om det inte räckte har Eva-Marie ett stort engagemang för de krigsdrabbande i Ukraina. I samverkan med en frivilligorganisation skickas varor som kunder och företag köpt till Ukraina från butiken. Förutom mat efterfrågas i allt högre grad sanitetsprodukter som tvål, blöjor och bindor och bristen på vatten gör våtservetter eftertraktade. Eva-Marie är tacksam för alla bidrag som kommit, men hoppas att kunderna och företagen i närområdet fortsätter vara givmilda och stöttande mot de utsatta.

Fortsatta utvecklingsidéer

Eva-Marie har precis som hela branschen tvingats höja priserna i butiken på grund av kriget i Ukraina. Det är inget hon är glad för och vissa kunder har reagerat negativt, även om de flesta är förstående.

För butiken finns fortsatta utvecklingsidéer. Eva-Marie beskriver sig själv som någon som sällan sitter still vare sig fysiskt eller i tankarna. Hon ser flera möjliga vägar att gå för att möta framtiden med nya tjänster, men vilka planer hon har är för tidigt att berätta nu.

Näringsutvecklare Tomas Ahlström besökte Kajutan den 20 juni.

En kvinna står i en matvarubutik omgiven av butikshyllor med varor.

Eva-Marie Bäcklund driver Kajutan. Foto: Tomas Ahlström

För mer information

Tomas Ahlström, näringsutvecklare
0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se