MENY


Kustleden vandrarhem – gästens helhetsupplevelse i centrum

Kustledens vandrarhem i Strömsbruk drivs sedan många år av Johan och Jaey Adlercreutz. Tidigare bodde de i Strömsbruk bara på somrarna och i Kanada resten av året, men idag är de nordanstigare på heltid.

I huvudbyggnaden finns rum att hyra och där gästerna delar på kök och badrum. I en byggnad som ligger i en annan del av området finns flera lägenheter med självhushåll.

– Innan pandemin hade vi flera fastigheter och över 90 rum, men vi valde att sälja dem eftersom restriktionerna innebar en lång period utan inkomster från besökare, berättar Johan Adlercreutz.

Nöjda gäster marknadsför

Affärsidén är att erbjuda besökarna ett bra och prisvärt boende och att rekommendera kvalitativa upplevelser i området. Om gästens helhetsupplevelse är bra blir de nöjdare med boendet vilket genererar den ovärderliga marknadsföring som nöjda kunder ger. Marknadsföringen består av goda recensioner via en global bokningssite.

– Vi rekommenderar gästerna att göra dagsutflykter för att få kvalitativa upplevelser och då spelar inte kommungränser någon som helst roll, gästen bryr sig enbart om själva upplevelsen, säger Johan. Därför rekommenderar vi varmt till exempel Järvsö, Hudiksvall eller Sundsvall.

Kameramuseum i källarplanet

Johan är mångårig fotograf och i huvudbyggnadens källare finns ett kameramuseum med analoga kameror. En del besökare spenderar timmar i museet. Vandrarhemmet hyr också ut kanoter och ett populärt utflyktsmål är Norrsjön och Sörsjön där det finns fina, lugna miljöer som passar särskit bra för barnfamiljer att besöka.

Näringsutvecklare Tomas Ahlström besökte Kustledens vandrarhem den 20 juni.

En man och en kvinna håller upp en stor låtsaskamera vid ett bord ute  en park.

Kustledens vandrarhem i Strömsbruk drivs sedan många år av Johan och Jaey Adlercreutz. Foto: Tomas Ahlström

För mer information

Tomas Ahlström, näringsutvecklare
0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se