MENY


Svedbro Smide tillverkar 30 000 kofotar per år

På Svedbro Smide i Gnarp kan man sin sak när det gäller att smida, bocka, böja och svetsa. Det är grunden till alla produkter som tillverkas.

Stommen i produktionen är den karakteristiska blå kofoten som produceras i cirka 30 000 exemplar per år. Snart kommer också några specialupplagor i andra färger lanseras. Utöver kofotar tillverkas även olika typer av inredning som bänkar, papperskorgar och träskydd till offentliga miljöer samt olika uppdragsbeställningar.

Svedbro Smide ingår i en liten familjeägd koncern och har tre systerföretag. Jonny Mohlén som är verksamhetsansvarig på Svedbro Smide berättar att alla de fyra företag som ingår i koncernen, däribland Gränsfors Yxfabrik och av många välkända Woolpower i Östersund, producerar högspecialiserade och kvalitativa produkter. En styrka med att vara en del av en koncern är att företagen som ingår kan dela på stödfunktioner som verksamhetsutveckling, marknadsföring och administration.

På Svedbro Smide är man väl medveten om vikten av att vara en intressant arbetsgivare för att attrahera och behålla medarbetare.

– Vi arbetar aktivt arbetar med personalen i flera olika frågor som flexibilitet och delaktighet i arbetsprocesserna för att förbli en attraktiv arbetsgivare. Svetsare är en yrkesgrupp som vi alltid är intresserade av, säger Jonny Mohlén.

Svedbro Smide besöktes av Tomas Ahlström och Mia Järliden den 21 april 2022.

Bilden visar en man som står framför en maskin i en verkstadslokal.

Jonny Mohlén är verksamhetsansvarig på Svedbro Smide.

För mer information

Tomas Ahlström, näringslivsutvecklare

0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se