MENY


ICA Supermarket Starks satsar och generationsskiftar

Det är inte lätt att släppa taget för ICA-handlaren Monica Stark, men nu börjar det bli dags. Sonen Hans som snart är certifierad ICA-handlare ska ta över ICA Supermarket Starks i Harmånger.

För Monica sitter det i ryggmärgen att flytta på en tomkartong, se efter om det är kö till kassan och hela tiden hålla gången fri för kunderna. Även när Hans tagit över verksamheten ska hon fortsätta med bokföringsarbetet, en arbetsuppgift hon tycker är rolig.

Livsmedelsbranschen präglas just nu av stor osäkerhet. Ukraina är en stor livsmedelsproducent och höjda energipriser påverkar transportkostnaderna, därför kommer det aviseringar om prisändringar tätt.

Stort lyft tack vare ombyggnad

Nyligen gjordes en stor utbyggnad av butiken och tack vare den finns det ett mycket större sortiment och utbud jämfört med tidigare. Många kunder har återkommit som storhandlare istället för att åka till Hudiksvall.

Utbyggnaden har också gett mer plats för till exempel varumottagning och panthantering. Något som gör butiken lite unik är den låga takhöjden som man behållit även i utbyggnaden. Monica och Hans funderar nu som bäst på hur hyllorna ska skyltas upp.

På övervåningen finns personalutrymmen Det var tidigare en lägenhet och Monicas barndomshem. I lokalerna kommer det att sättas upp förstorade bilder på huset och miljön från 1960-talet – ett sätt att lyfta fram både husets och företagets historia.

ICA Supermarket Starks besöktes den 30 mars 2022 av näringslivsutvecklare Tomas Ahlström.

Bilden visar en man och en kvinna framför en disk med blommor i en butik.

Hans Stark ska snart ta över rodret efter Monica Stark på ICA Supermarket Starks i Harmånger.

För mer information

Tomas Ahlström, näringsutvecklare
0652-361 69, tomas.ahlstrom@nordanstig.se